Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

У війні Росії та України поки перемагає Китай: перше завоювання – “Мотор-Січ”

Акції українського авіабудівного заводу “Мотор-Січ” (м. Запоріжжя) продано покупцям з Китаю – компаніям Skyrizon Aircraft та Xinwei Technology Group.

Про це повідомив президент акціонерного товариства В’ячеслав Богуслаєв у п’ятницю, 13 грудня. За його словами, так зробили, тому, що інакше завод довелося б закрити.kitajskie-soldaty

Я міг закрити завод, міг скоротити кількість працівників. Така проблема стояла переді мною. Ми вирішили знайти інвестора. Нам підказали, хто інвестор, ми поїхали і поговорили з Китаєм. Власники акцій продали їх через нашу біржу. І я свої продав акції“, – сказав Богуслаєв.

 За його словами, разом з покупкою акцій китайці зобов’язалися інвестувати в завод протягом двох років $250 млн.

Вони нам $100 млн дали. Ось це все (збірка вертольотів – Ред.) робиться на китайські гроші. Або б цього не було, а був склад металу. Ще $150 млн прийдуть в наступному році“, – зазначив Богуслаєв.

При цьому понад 25% акцій залишалися за “Укроборонпромом”. Голова “Укроборонпрому” Айварас Абромавічус підтвердив, що китайські інвестори купили акції компанії “Мотор Січ”, і зараз угоду перевіряє Антимонопольний комітет.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також стало відомо, що після продажу акцій заводу “Мотор-Січ” деякі патенти залишаться у власності України. Зокрема, мова йде про технології конструкторського бюро “Івченко-Прогрес”, яке розробляє двигуни.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності