Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Угорщина переходить у наступ. СБУ безсила протидіяти за відсутності відповідного закону…

У консульстві Угорщини в Береговому Закарпатської області громадянам України видають угорські паспорти з вимогою конспірації від української влади.

Процедура супроводжується келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та інструкціями – не повідомляти про отримання документів українській владі.

Під час отримання нового документу українці вголос присягають на вірність Угорщині.

Присягаю, що вважаю Угорщину своєю батьківщиною. Буду вірним громадянином, захищатиму і служитиму Угорщині. Хай допоможе мені Бог“, – тричі повторюють громадяни текст клятви на тлі угорського прапора.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Після гімну власники нових угорських паспортів отримують інструкції від угорських дипломатів. “Приховуйте від державних структур України факт отримання угорського громадянства“, – закликає угорський дипломат.

У консульстві Угорщини в Береговому поки ніяк не прокоментували запит журналістів щодо цього випадку.

Водночас, як повідомляє “Укрінформ”, у посольстві Угорщини в Києві заявили, що переслали аналогічний запит до свого міністерства. “Якщо там побажають, то, можливо, вам дадуть відповідь“, – відповіла співбесідниця російською мовою і при цьому наголосила, що українською не володіє.

Також у середу, 19 вересня, депутат Берегівської райради Кароль Беркі склав мандат через те, що кілька днів тому при перетині українського кордону в нього виявили паспорт громадянина Угорщини.8b6e33345ac8d5ffd9cf0d107a7d9e9d_XL

На фото: мадярська окупація Карпатської України (Закарпаття), 1939 рік

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тим часом Служба безпеки України прокоментувала ситуацію щодо видачі угорських паспортів громадянам України в консульстві Угорщини у Берегові.

В СБУ заявили про загрозливі тенденції щодо видачі українцям паспортів громадян Угорщини. Проте законодавство України не передбачає кримінальної відповідальності за подвійне громадянство.

«Ми про такі загрозливі тенденції говоримо весь час публічно. Але українське законодавство не передбачає кримінальної відповідальності за подвійне громадянство. Єдине, що ми можемо – це позбавити чиновника доступу до держтаємниці. А це питання краще адресувати МЗС, яке має реагувати на дії консульства», – сказала речниця СБУ Олена Гітлянська,.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності