Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Україна отримає власного посла в ООН

В 2019 році у системі ООН впроваджується так званий інститут послів. Такий «посол ООН» діятиме і в Україні.

«Відтепер такий «посол ООН» діятиме і в Україні. Але для його повноцінного функціонування доведеться переглянути підписану ще в далекому 1992 році угоду між Україною та ООН, яка вже не відповідає сучасним реаліям», – повідомив ЗМІ постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

Тепер резиденти-координатори безпосередньо підпорядковуватимуться Генеральному секретарю ООН і вважатимуться найвищими представниками системи ООН у офісах різних країн. Їхній мандат передбачатиме не лише реалізацію програм розвитку, як це було донедавна, а й поліпшення загальної координації між агенціями системи ООН та, можливо, найголовніше – підтримку урядів для запобігання кризам (гуманітарним, безпековим, політичним, техногенним).

Ширші повноваження резидентів-координаторів мають допомогти Генеральному секретареві тримати руку на пульсі на місцях з метою оперативнішого реагування. Відповідно, вимоги і відповідальність ООН теж посилюватимуться.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

24165422.448155.6883

ФОТО: посол в ООН від Папуа Нової Гвінеї

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності