Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Україна отримала держбюджет на 2017 рік

274 депутати проголосували за бюджет на 2017 рік майже о п‘ятій годині ранку середи. Не голосували за головний фінансовий документ країни тільки «Опозиційний блок» та партія «Батьківщина».

Після тривалого засідання бюджетного комітету за закритими дверима, члени якого зрештою дали добро на голосування, перед депутатами виступив міністр фінансів Олександр Данилюк. Він підкреслив, що в бюджеті на наступний рік пріоритетними залишаються підвищення обороноздатності, соціальних стандартів, розвиток освіти, охорони здоров’я, підтримка сільського господарства, розвиток дорожньої структури, стимулювання енергоефективності, а також розвиток культури і підтримка місцевих бюджетів і регіональних проектів в рамках курсу на децентралізацію.

На засіданні комітету був присутній і прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, і саме він сказав заключне слово під час остаточного обговорення бюджету на 2017 рік.

Його виступ заслуговує окремої розмови, оскільки він пояснив депутатам, котрі закидали уряду непрофесіоналізм та поспіх у прийнятті цього документу, ті першочергові завдання, на які орієнтувалися при розробці документу.Зокрема, відкидаючи звинувачення у поспіху, він зазначив, що вперше за 17 років проект бюджету був поданий вчасно, тобто 15 вересня, пройшов вчасно перше читання та у відведені терміни його подали на розгляд у другому читанні. Депутатів, які не потрудилися ознайомитися з усіма прописаними пунктами в бюджеті, Гройсман назвав «професійними нездарами» .

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За його словами, прийнятий документ є бюджетом розвитку та поступового виходу з економічної кризи. Він подякував присутнім за роботу і підтримку.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності