Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Україна платитиме за газ 385 доларів до квітня – Порошенко

До 31 березня 2015 року ціна російського газу для України складе 385 доларів за тисячу кубометрів.

Про це в інтерв’ю українським ЗМІ заявив президент Петро Порошенко, говорячи про результати переговорів у Мілані, які відбулися 17 жовтня.

“За підсумками консультацій можу сказати – Україна буде з газом, Україна буде з теплом. Це підсумок вчорашніх домовленостей. Але за умови захисту українських національних інтересів”, – заявив Порошенко.

На переговорах російська сторона відстоювала ціну в 385 доларів за тисячу кубометрів протягом усього року, проте, за словами Порошенка, “повинні бути дві ціни – взимку, коли попит збільшується, і влітку, коли попит падає”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Наше спільне пропозицію з ЄС – 325 доларів за тисячу кубометрів – влітку, 385 – взимку”, – зазначив Порошенко.

За словами президента, сторони дійшли згоди, “де-факто прийнявши українську позицію”. “Росіяни на це погодилися (на ціну в 385 доларів до 31 березня)”, – зазначив Порошенко.

Також він зазначив, що 21 жовтня в Брюсселі відбудуться переговори України, Росії та ЄС щодо газового питання і учасники перегоровов повинні будуть підготувати “узгоджений протокол”.

Українська правда, Інтерфакс-Україна

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності