Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Україна виплатила борги “Нафтогазу” за євробондами – Яценюк

Кошти для оплати боргу, за словами Яценюка, були взяла з міжнародних кредитних засобів.

Україна виплатила борги “Нафтогазу” за євробондамив розмірі $ 1 млрд 670 млн.  Про це в ефірі Першого Національного заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

“Вони сподівалися, що ми не віддамо борги по газу. Борг $ 1 млрд 670 млн, ми позавчора все до копійки заплатили”, – сказав він.

Яценюк повідомив , що кошти на оплату боргу Україна взяла з міжнародних кредитів. “З усіх кредитів (було всього 7 млрд) 5 млрд. ми віддали старих боргів, 2 млрд уряд зараз має”,- сказав Яценюк.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також зазначив, що уряд має на своїх рахунках 8 мільярдів, з яких відбувається фінансування армії, збройних сил, виплачуються пенсії і зарплати

“З усього обсягу грошей, який ми отримали за ці 7 місяців, ми продали всього на всього на дефіцит бюджету 500 мільйонів доларів”, – додав прем’єр.

Нагадаємо, до кінця жовтня Росія очікує від України оплати $ 2 млрд за раніше поставлений газ, ще $ 1,1 млрд розраховує отримати до кінця 2014 року. При цьому РФ готова на умовах “передоплати” поставити Україні 5 млрд куб. м. газу. Ціна – $ 385 за тис. куб. м. У свою чергу міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Продан 26 вересня заявив, що Україна може використовувати кошти які надійшли від Міжнародного валютного фонду – 3,1 млрд дол. у якості сплати за газовий борг перед Росією.

26 вересня, ЄС, Україна і Росія почали тристоронні переговори про постачання газу в Україну з початку травня 2014 року. Підводячи підсумки зустрічі, єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер розповів, що до кінця поточного року україна має сплатити Росії 3,1 млрд доларів заборгованості за природний газ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як відомо, “Газпром” раніше подав позов НАК “Нафтогаз України” в Стокгольмський міжнародний арбітраж з вимогою стягнути борг у розмірі $ 4,5 млрд за поставлений газ і поточні поставки ($ 1,45 млрд – за листопад-грудень 2013 року і $ 3 млрд – за квітень-травень 2014 року). Крім того, російський монополіст перевів НАК на передоплату з 16 червня.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності