Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Україна “затоплює” США хвилею інтелекту, втрачаючи найцінніших працівників

На даний момент збільшується кількість магістрів, що виїжджають з України до США. Кількість бакалаврів, навпаки, дещо зменшується.

Незважаючи на те, що за останні 10 років кількість українських мігрантів в Америку значно зменшилася, Україна все одно продовжує втрачати цінних і активних робітників. 45% мігрантів з України до США у віці 25-44 роки – з вищою освітою.
Про це розповів відомий американський соціолог і демограф українського походження – професор, дослідник Центру славістичних, євразійських та східноєвропейських досліджень Університету Північної Кароліни в Чапел-Хілл Олег Воловина.

За його словами, в цілому вікова структура мігрантів така: більшість – це люди молодого і середнього віку, понад половина – у віці 25-44 роки, віком до 25 років виїжджають значно менше. При цьому, серед вікової категорії 45-64 роки виїжджають – 36%, а серед тих, кому за 65 років і старше, – 13%.

Воловина також зазначає, що збільшується кількість магістрів, що виїжджають з України в Америку. Кількість бакалаврів, навпаки, дещо зменшується, а кількість докторів наук тримається на одному і тому ж рівні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Останнім часом серед мігрантів з вищою освітою 5% – докторів наук, 55% – бакалаврів, 32% – магістрів і 7% – професіоналів (під професійним дипломом американці розуміють фахівців окремих напрямів)”, – розповідає Воловина.

У цілому ж, за його даними, 63 тис. українців (20,5% всіх українців в Америці) – з вищою освітою. До того ж відсоток людей з вищою освітою у четвертій хвилі міграції трохи нижчий за відсоток людей не-четвертої хвилі, але значно вищий за відсоток людей з вищою освітою серед всіх американців.

“Багато мігрантів четвертої хвилі з дипломом доктора наук працюють в університетах, дослідних інститутах, комп’ютерній індустрії, у сфері охорони здоров’я. Але багато бакалаврів з України працюють в якості обслуговуючого персоналу та некваліфікованих робітників”, – продовжує дослідник.

Так само він зазначає, що найкраще влаштовуються українці з докторським ступенем. 599 четвертої хвилі українських мігрантів є професорами університетів, там же працюють 145 вчених у сфері природничих наук. Математики, інженери-електрики, фахівці з астронавтики – це професіонали найвищого рівня. Всі вони займають провідні місця в американському суспільстві.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За матеріалами: ZN.UA

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності