Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Україною проляг “Великий китайський залізничний шлях” до Словаччини

Компанія Metrans запустила регулярний вантажний поїзд з китайського міста Сіань до словацького Дунайска-Стреда. Він їхатиме через Україну. Про таке повідомляється на сайті Укрзалізниці.jsighisuhuwy7uw

Раніше контейнерний поїзд до Словаччини їздив через Польщу. Тож нині маршрут буде коротшим на 520 кілометрів, зазначили в УЗ.

Укрзалізниці вдалося переконати в ході переговорів компанію Metrans, що здатна забезпечити регулярні графікові перевезення територією України. Попередньо планується, що з Китаю до Словаччини та зворотно загалом курсуватимуть 4 пари контейнерних поїздів щомісяця“, – повідомили в “Укрзалізниці”.

Перший вантажний поїзд Metrans уже проїхав Україною 27-29 вересня. Його було сформовано із 44 сорокафутових контейнерів. Наступні контейнерні поїзди в Україні очікують протягом жовтня.

Анонсований у серпні Укрзалізницею новий порядок визначення вартості вагонів підвищить витрати вантажовідправників на 3 млрд грн щороку. Таку думку висловив Олександр Каленков.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності