Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Українську літературу приберуть зі шкільних програм, – за пропаганду сімейних національних цінностей?

Українську «літературу страждань» у шкільних програмах замінять на сучасних письменників – МОН.

За словами пані Новосад, в Україні є великі сучасні письменники, твори яких мають бути обов’язковими для прочитання.999774_313421352133333_570859686_n_1

Міністерка освіти і науки Ганна Новосад вважає, що до шкільного курсу з української літератури обов’язково мають бути включені твори сучасних письменників. Про це вона розповіла журналістам, відповідаючи на запитання про наявність у шкільній програмі депресивних і нудних творів. Дійсно, наразі українська література переобтяжена творами із негативним емоційним забарвленням.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИПрограму “Основи сім’ї” позбавили грифу завдяки грантоїдам та ЛГБТ-організаціям

Міністерство освіти і науки переглядатиме державні стандарти базової та старшої школи.

“Безперечно, це матиме свій вплив… Буде два нові стандарти, відповідно до яких будуть формуватися освітні програми, навчальні плани. І, безперечно, це також торкнеться літератури. Я вважаю, що в українську літературу мають входити більше сучасних письменників. Ми маємо відійти від традиції страждань всього українського народу, які ми транслюємо нашим дітям через українську літературу. Таким чином утверджуючи хибну тезу про те, що українці – це нація, яка приречена на страждання, сльози”, – наголосила міністерка.

Ганна Новосад зазначила, що необхідно транслювати інші дискурси і патерничерез літературу, адже в Україні є великі письменники, особливо сучасні – справжні митці своєї справи.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності