Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Українських лікарів Польща вже готова приймати без нострифікації диплома, – криза кадрів

Польща, яка в останні роки страждає від дефіциту лікарів, знайшла оригінальний спосіб привернути в країну кваліфікований медичний персонал. У польському МОЗ зробили ставку на медиків з країн, не входять до Євросоюзу, зокрема на українських лікарів.

Про це повідомляє Gazeta Prawna.diploma-Germany

Як зазначається, у МОЗ Польщі вже розроблений проєкт закону про те, щоб до лікарських спеціальностей допускати фахівців без попередньої нострифікації диплома. Проєкт все ще обговорюється, на даному етапі в документі працівниками Державтоінспекції зафіксовано, що дозвіл видаватимуть на п’ять років, причому працевлаштування буде дозволено не в усі медустанови, а в конкретну лікарню, де найбільше бракує лікарів. Видачею таких тимчасових ліцензій будуть займатися медкомісія при місцевих органах влади.

У Польщі визнають, що останнім часом спостерігається відтік медичних фахівців з країни – їх переманюють в інші країни ЄС, обіцяючи високі стартові зарплати. Крім того, багато студентів-медиків, пройшовши навчання за межами Польщі, а не поспішають повертатися на батьківщину.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності