Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Українці не шукають офіційну роботу — експерт

Українці не шукають офіційного працевлаштування, бо побоюються втратити пільги. Про це розповіла Інна Новицька, власниця компанії з підбору персоналу «Нова персона».

«Безробітні часто самі не хочуть іти на офіційну роботу. Особливо це стосується чоловіків, які побоювалися призову. Багато хто не хоче офіційного працевлаштування, бо втратить пільги, субсидії», — говорить вона.

За даними Мінсоцполітики, 52,6% працездатного населення офіційно працевлаштовані.

«Решта українців працює або закордоном, або нелегально в Україні. Закордоном останні роки меншають зарплати українців. Раніше поляки платили за годину 10-12 злотих, а тепер — 8-9. Зате розширюється горизонт, де наш народ затребуваний — Чехія, Ізраїль, Угорщина, Західна Європа. Все ще багато українців їдуть на заробітки в Росію, де мають родичів. Для цього не треба платити агентствам за пошук роботи — самі знаходять. Торік Кабмін урізав список професій, представники яких мали право на дострокову пенсію. Це спричинило відтік фахівців робочих спеціальностей у важкій промисловості закордон», — коментує Новицька.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності