Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Українці стали частіше цікавитися зарубіжними вакансіями — ЗМІ

За словами експерта, це пов’язано c нинішньою ситуацією в Україні. На даний момент роботою за кордоном цікавилися більше 95% шукачів hh.ua хоча до практичних дій найчастіше вони не доходять.

«Як правило, після ознайомлення c пропозицією починають дізнаватися про надання дозволу для роботи за кордоном», — зазначила Маслова.

При цьому в 2012 році про вакансії для українців в інших країнах дізнавався 91% шукачів сайту, a в 2013 році — 94%. Даних за 2014 рік поки немає, але експерт зазначила, що порівняно з минулими періодами показники зросли ще більше, a інтерес став стабільним.

Зараз на порталі українцям пропонують 400 вакансій для роботи в Китаї, Великобританії, Іраку, Вірменії, Литві, Польщі, a також на Кіпрі і в Боснії і Герцеговині.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Більшість пропозицій — для фахівців сфери IT і телекомунікацій, a також працівників будівельних спеціальностей і здобувачів c досвідом міжнародних продажів і напрацьованими контактами за кордоном.

Також пропонують роботу лікарів, зокрема, зацікавлені в хірургах, зазначила експерт.

При цьому вимоги до претендентів дуже жорсткі, наприклад, претендент на вакансію повинен знати мову країни і часто мати «ексклюзивний», профільний досвід роботи з певною кількістю людей в колективі.

Всього на даний момент на сайті hh.ua розміщено понад 7 тисяч вакансій.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності