Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Українців масово позбавляють виплат за лікарняними

Борг в 1,6 млрд грн з виплати лікарняних має фонд соціального страхування, який затримує їх по кілька тижнів. Більш того, цієї осені виплати можуть і зовсім припинитися.

Про це повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова.

На сьогоднішній день заборгованість Фонду з виплатою тільки допомоги по тимчасовій непрацездатності становить 1,6 млрд грн, при цьому термін затримання становить 27 календарних днів. Крім того, як мені стало відомо, є загроза, що у вересні страхові виплати можуть зовсім припинитися“, – говорить Денисова.

Як пояснила Омбудсмен, за інформацією директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Сергія Нестерова, заборгованість по виплаті застрахованим особам матеріального забезпечення виникла в зв’язку з прийняттям дефіцитного бюджету Фонду на 2019 рік. Приводом для розмови з чиновником, за її словами, стали численні звернення громадян по значній затримки оплати лікарняних.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності