Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Українцям доведеться платити за вимкнене світло, — експерт

З переходом до ринкових тарифів та прийняттям закону “Про ринок електроенергії України” буде введено абонентську плату за приєднання квартири або будинку до електромережі.

Українці будуть зобов’язані платити за світло незалежно від того, користуються вони цією електрикою чи ні.

Про це в ефірі “Чорноморської телерадіокомпанії” розповів експерт з питань енергетики Валентин Землянський.Він зазначив, що важко сказати, як зміняться тарифи, однак, на його думку, точно буде введено плату за користування електромережею.

“Рано чи пізно буде прийнято закон про ринок електроенергії України, в якому передбачена така ж штука, як і з газом: ви будете зобов’язані платити абонентську плату за приєднання до мереж”, – розповів експерт.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

При цьому тариф буде “плаваючим” в залежності від потужності.

“За обсягом потужності, яка заведена на квартиру або будинок, і будемо платити абонентську плату – незалежно від того, користуємося електроенергією чи ні”, – зазначив Землянський, підкресливши, що Україна планує ввести єдиний тариф, щоб всі споживачі платили за єдиною ціною.

“Ми зараз дружно рухаємося до єдиного тарифу: ми повинні отримати десь 1,78 грн./кВт у підсумку. З таким тарифом мають бути прибрані всілякі соціальні норми і всі повинні платити однаково. Тож якщо вийдемо на рівень ринкових тарифів, то вище ми платити не будемо”, – підсумував Землянський.

Джерело

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності