Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Українцям в Польщі платитимуть як полякам

Уряд Польщі розробляє нові поправки до закону про працевлаштування. Згідно з цими нововведеннями, українцям, втім, як і всім іноземцям, повинні будуть платити таку ж заробітну плату, як і самим полякам.

Гарантувати українським працівникам рівні з поляками зарплати, зобов’язує директиви Євросоюзу. Як відомо, найбільше працівників з-за кордону працюють в Польщі в сфері будівництва. За повідомленням авторитетного польського видання Rzeczpospolita поправки до закону про працевлаштування, над якими зараз працює польський уряд, повинні вступити в силу в 2017 році.

Також зазначається, що в Польщі будуть прийняті додаткові типи дозволів на роботу:

– дозвіл на сезонну роботу тривалістю в 8 місяців;
– короткочасне, дозвіл на роботу тривалістю в 6 місяців.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Щороку роботодавці Польщі надають роботу більше 550 тисячам працівників з-за кордону. Більша частина іноземних працівників є з України. Найбільш часто українці знаходять роботу в Польщі в сфері будівництва та господарській сфері. У сусідній республіці така ситуація на ринку праці складається тому, що самі поляки в пошуках кращого життя виїжджають на заробітки до Західної Європи. Тому українці собою заповнюють пробіл в робочих місцях у Польщі.

За матеріалами закордонних ЗМІ

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності