Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Уряд Зеленського планує відмовитися від кредитів МВФ до 2023 року

Український уряд планує відмовитися від кредитів Міжнародного валютного фонду до 2023 року. Також Україна розраховує отримати рейтинг інвестиційного рівня.

«Ми віримо, що у нас буде можливість до 2023 року – вже у 2022-му сказати, що нуль кредитів від МВФ в бюджет. Тобто ми маємо можливість за рахунок детінізації, за рахунок збільшення доходів, за рахунок підвищення ефективності витрат, за рахунок підвищення наших кредитних рейтингів», – заявив міністр фінансів Сергій Марченко в ефірі «Свободи слова».

Міністр підкреслив, що Україна розраховує отримати рейтинг інвестиційного класу.

«Так, дійсно Moody’s (міжнародне рейтингове агентство, – ред.) дійсно підвищило нам рейтинг. Можливо, це не той рейтинг, на який ми розраховували. Ми хочемо бачити рейтинг інвестиційного класу. Але для цього потрібно щось робити і ми знаємо, що робити», – зазначив він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, 21 травня МВФ і влада України досягли угоди про нову 18-місячну програму співпраці Stand By на суму 5 млрд доларів.

10 червня Рада директорів МВФ погодила нову кредитну програму для України розміром 5 мільярдів доларів та терміном на 1,5 роки.

Перший транш МВФ має скласти 2,1 мільярда доларів (що на 200 мільйонів доларів більше, аніж очікувалося раніше). Кошти підуть на подолання наслідків коронакризи в Україні.

11 червня МВФ оприлюднив текст Меморандуму з Україною про співпрацю у рамках 18-ти місячної програми Stand-by в 2020 – 2021 роках. У документі вказані зобов’язання, які взяла на себе Україна для успішного проходження переглядів і отримання наступних траншів. Зокрема, Меморандум передбачає входження ЄБРР в капітал державного «Ощадбанку».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності