Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Уряд повідомив розмір соціальної стипендії

Розмір соціальних стипендій студентам вищих навчальних закладів складе від однієї до двох тисяч гривень. Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева.

«Розміри соціальних стипендій — від однієї до двох тисяч грн, які будуть отримувати студенти-сироти та студенти, позбавлені батьківського піклування», — сказав міністр.

Також він повідомив, що в навчальних закладах І-ІІ рівнів акредитації мінімальний розмір соціальної стипендії складе 750 грн на місяць.

Міністр зазначив, що для отримання соціальних стипендій студенти до кінця лютого мають звернутися із заявами в свої вищі навчальні заклади.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Якщо до 1 березня вони не звернуться із заявою, а звернуться після 1 березня, то стипендії призначатимуться з місяця звернення, а якщо до 1 березня, то з 1 січня», — пояснив Рева.

Відповідно до Постанови КМУ, з 1 січня 2017 року виплату соціальних стипендій здійснюватиметься через вищі навчальні заклади таким категоріям студентів:

дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування;
особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;
дітям шахтарів, які мають відповідний стаж підземної роботи чи стали інвалідами I або II групи або загинули внаслідок нещасного випадку на виробництві;
особам, які визнані учасниками бойових дій та їх дітям;
дітям, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів;
дітям, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадського протесту;
дітям, які є внутрішньо переміщеними особами.

Також у Мінсоцполітики нагадали, що 28 грудня Кабінет Міністрів затвердив розмір мінімальної академічної стипендії на рівні 1100 грн, а розмір підвищеної стипендії — 1600 грн.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності