Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Усе про вибухи військових складів під Черніговом (+6 відеосюжетів)

Жителі міста Ічня, в Чернігівській області, де знаходяться військові склади з боєприпасами, були сьогодні першими, хто через соцмережі повідомили про вибухи. Так, згідно із інформацією, одержаною від них, поблизу Ічні в районі сіл Дружба і Августівка о 3.30 вибухнули склади з боєприпасами.

Згодом почалася евакуація людей.

Вибухи чути на відстані в 50 км від місця подій. Через вибухи в області введено обмежувальні заходи, повідомили в Генштабі. Оперативна група на чолі з начальником Генерального штабу вибула на місце події.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
«О 3 годині 30 хвилин надійшла інформація від начальника 6-го арсеналу, що в районі населеного пункту Ічня, Чернігівської області, стався вибух на технічній території. Масштаб уточнюється. Оперативно повідомлені всі відповідні служби та органи місцевої влади. Здійснюється евакуація людей. Розгорнуто штаб ліквідації надзвичайної події… Проводяться відповідні обмежувальні заходи по всій території Чернігівської області та вздовж державного кордону», — згодом офіційно повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.
Територія 6 арсеналу становить близько 682,6 га, з них технічна територія — 402 га.

Із зони можливого ураження евакуювали вже 12 000 людей. Поблизу селища Дружба в Ічнянському районі Чернігівської області було закрито повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Крім того, припинено рух автомобільного та залізничного транспорту, повідомляє прес-служба ДСНС. Організовано роботу оперативного штабу. По тривозі було піднято підрозділи ДСНС, Нацполіціі і Нацгвардії. У МВС створено оперативні резерви з Нацполіціі і Нацгвардії.

До місця події направлено 220 чоловік особового складу та 60 одиниць техніки ДСНС. Також були відправлені посилені наряди Нацполіціі з Києва та Київської області і Нацгвардії з підготовленими бронегрупами для патрулювання місця події.

Служба безпеки України розслідує декілька версій надзвичайної події на Чернігівщині. У зв’язку з надзвичайною подією поблизу селища Дружба Ічнянського району на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних Сил України на місце прибула слідчо-оперативна група Центрального апарату Служби безпеки України та керівництво Служби. Здійснюється комплекс невідкладних слідчих (розшукових) дій.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Правоохоронці перевіряють кілька версій, зокрема, Служба безпеки України у рамках своєї компетенції відпрацьовує версію про можливу диверсію», — йдеться у повідомленні прес-центру СБУ.

Також у межах порушеного військовою прокуратурою кримінального провадження за ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України управління СБУ в Чернігівській області здійснюватиме досудове розслідування.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Станом на 7 годину 9 жовтня загиблих і поранених немає як серед військовослужбовців, так і серед місцевого населення.

«Жертв, поранених, травмованих та загиблих серед військовослужбовців, працівників Збройних сил України та місцевого населення немає, матеріальні збитки – уточнюються», – повідомили у Генштабі.

Пожежею охоплено не більше 10% території шостого арсеналу Міністерства оборони. Загалом йдеться про 5 сховищ боєприпасів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Пожежею охоплено не більше 10% арсеналу… Станом на 9:30 пожежею охоплено 5 сховищ. У результатів проведених заходів інтенсивність вибухів значно зменшилась, що дозволило провести розвідку осередків пожежі за допомогою танку», — заявив заступник начальника генерального штабу Родіон Тимошенко на брифінгу 9 жовтня.

Генерал-майор Радіонов прокоментував інформацію щодо 88 тонн боєприпасів на території арсеналу, яку оприлюднили декілька ЗМІ, а також Державна служба із надзвичайних ситуацій — «орієнтовно на складах знаходиться 88 тисяч тон боєприпасів».

«Та інформація не відповідала дійсності», — повторив представник Міноборони.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У Міноборони не сказали про точну кількість боєприпасів, яка знаходилася на складі, проте зазначили, що ті, хто вказали число 88 тонн боєприпасів, «помилилися приблизно в півтора-два раза». Як стверджують у відомстві, більше 50% боєприпасів було звідти вивезено раніше.

Нагадаємо, в ніч на 23 березня 2017 потужний вибух стався на складі боєприпасів в Харківській області, в Балаклії. Вибухи і пожежа тривали ще кілька днів. Жителів міста тоді евакуювали, поки рятувальники гасили пожежу.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності