Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

В Івано-Франківську “журналісти” та шахраї діймають душевнохвору

Сьогодні, 6 серпня, міський голова Івано-Франківська провів традиційний щомісячний прийом громадян міста.

Зокрема, 83-річна жінка скаржиться на онука, який є опікуном – доволі небідною і відомою в області та за її межами особою.

Мене не пускають в будинок пристарілих у Погоні (психоінтернат – ред.), – каже жінка. – Він забрав в мене паспорт, зробив з мене психічно хвору”.

І тут же жінка сама себе заперечує, висловлюванням своєї стурбованості тим, що з її пенсії (1605 грн) буде забиратися 75% (1204 грн) на будинок пристарілих, куди вона тпроситься, і в який її буцімто не пускає опікун, а 25% (401 грн) – мав би отримувати він для її потреб.
Але ж я залишуся без копійки. Мені опікуна ніякого не треба”, – каже вона.
Він сказав, що буде мені раз на місяць приносити гостинці, але мені нічого не треба. Мені треба мою пенсію”, – додає жінка.
Добре ми подумаємо, що можна зробити”, – додав мер.
В міських соціальних службах пояснюють, що жінка страждає на гостру деменцію, ускладнену параноїдальним синдромом, помістити її на примусове лікування до психіатричного закладу, вони не мають права, а так як жінка постійно тікає з дому, і своїм маячінням зриває роботу різних установ, вони в рамках закону вирішують спільно з опікуном цю проблему.
В правоохоронних органах додають, що у жінки наявний паспорт, і його у неї ніхто не відбирав. Усі її звинувачення в адресу опікуна є неодноразово перевірені і визнані безпідставними, а із захворювання бабці вже не одноразово з корисливих мотивів зловживали шахраї, які ошукали стареньку на чималу суму її заощаджень. З цього приводу правоохоронними та судовими органами вже проводиться розслідування за заявою опікуна. А щодо психоневрологічного інтернату, куди сама проситься “здорова” бабуся, то опікун погодився помістити її до платного відділення одного з таких закладів, яке власним коштом буде оплачувати, підготовка необхідних документів уже тиждень як завершена, на разі вони перебувають на розгляді у міськвиконкомі.
А поки вирішуються дані питання місцеві т.зв. “журналісти” із містечкових сайтів своїми дописами тероризують сім’ю старенької, жодного разу не здогадавшись взяти коментар у самого опікуна, органів опіки, соціальних служб, правоохоронних органів чи судових інстанцій, натомість надаючи перевагу спілкування із хворою, визнаною судом, в тому числі Верховним, недієздатною жінкою, порушуючи в такий спосіб чинне законодавство України.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності