Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

В Ліпецьку (РФ) «Рошен» звільнив 300 робітників

Росії у Ліпецьку керівництво фабрики «Рошен» звільнило 300 робітників та інженерів, про це повідомляє «ТАСС».

«Керівництво фабрики української кондитерської компанії» Рошен «в Ліпецьку сповістило центри зайнятості регіону про звільнення 300 робітників та інженерів. Абсолютна більшість звільнених – представники робочих спеціальностей – оператори ліній, укладальники, пакувальники. При цьому керівництво фабрики залишає на виробництві пільгові категорії робітників – батьків багатодітних сімей, тих, хто один виховує дитину», – йдеться в повідомленні.

Причиною звільнення робітників керівництво підприємства називає скорочення виробництва через різкий спад попиту.
Раніше, в березні 2014 повідомлялося, що фабрика Roshen в Росії зупинила роботу через судового розгляду з приводу назв цукерок, також повідомлялося, що реальною причиною є загострення міждержавних відносин між Росією та Україною. А у серпні 2014 з’явилася інформація, що компанія Roshen збирається купити 54% акцій Ліпецької кондитерської фабрики.
Нагадаємо, що кондитерський концерн Roshen належить президенту України Петру Порошенку. На його російських фабриках в Ліпецьку і селі Сенцово Ліпецького району працює близько 2 тис. чоловік.

Раніше Порошенко заявив і про намір продати російські активи. За інформацією джерела, активи Roshen в РФ може викупити виробник снеків «КДВ Груп».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Інформацію про інтерес групи КДВ до купівлі фабрик Roshen в Ліпецьку підтвердило джерело в самій КДВ. Офіційний запит до КДВ поки залишився без відповіді.

За словами джерела, КДВ проявила інтерес не тільки до нещодавно модернізованих фабрик в Ліпецьку, на які витрачалася значна частина доходів Roshen за останні роки, але і на логістичний центр класу А розміром 32 000 кв. м зі щоденним оборотом понад 3500 тонн.

Повідомляється, що виручка російського підрозділу української кондитерської фабрики Roshen – ВАТ «Ліпецька кондитерська фабрика «Рошен» – в 2013 р. по РСБО збільшилася на 23% порівняно з попереднім роком і склала 2,16 млрд. руб. (понад 700 млн. грн). За даними Roshen, частка компанії на російському кондитерському ринку становила 7%.
Засновником і співвласником компанії «КДВ Груп» є томський підприємець Денис Штенгелєв. Компанія заснована в 1994 р. на базі кондитерського дому «Восток». Їй належить компанія «Бріджтаун фудс» (бренд – сухариків «Три корочки»), бренд «Бабкины семечки», а також холдинг «Сибірський берег» («Кірієшки», «Beerка»). Виручка в минулому році склала 43,4 млрд. руб. (більше 14 млрд. грн), при цьому доходи зросли на 10,8 млрд. руб (більше 3 млрд. грн). Подібні новини: Roshen викупить 54% акцій Липецької кондитерської фабрики.

Перед тим як стати президентом України, Порошенко обіцяв продати Roshen. На поточний момент холдинг знаходиться під управлінням фонду Prime Assets Capital. Процес підготовки та продажу активів здійснюється компанією Rothschild & Cie спільно з «Інвестиційний капітал України» (ICU). У київському офісі Roshen не стали коментувати участь КДВ і порекомендували звернутися в Rothschild & Cie та ICU. Представник Rothschild & Cie Алекс Сіммонс не став давати коментарів. Також не дали відповіді на запитання і в ICU.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше виконавчий директор і співголова Rothschild & Cie Джованні Сальветти говорив, що Порошенко сподівається виручити за всі підприємства Roshen близько 1 млрд. дол.

Зауважимо, що до зустрічі у Мілані президентів Росії та України Roshen була заручницею політичних розбратів між Росією і Україною. А в кінці липня 2013 р. Росспоживнагляд ввів заборону на поставки в Росію її продукції з українських фабрик у зв’язку з претензіями до якості і безпеки продукції. Крім того, зупинялося виробництво в самому Ліпецьку, що пов’язували з відмовою торговельних мереж працювати з продукцією Roshen. В жовтні 2014 р. компанія відновила роботу свого заводу в Ліпецьку.

За матеріалами закордонних ЗМІ

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності