Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

В ТЕРНОПОЛІ НА ВІДКАТАХ ЗАТРИМАЛИ СВОБОДІВЦЯ

vidkat2Минулої п’ятниці, 31 липня, у Тернополі предстаники обласної прокуратури спільно з співробітниками УСБУ задокументували факт отримання хабара керівником комунального підприємства Тернопільської обласної ради «Архбудсервіс», який одночасно є і депутатом обласної ради від ВО Свобода Андрієм Козаком.

Встановлено, що посадовець отримав від місцевого підприємця неправомірну вигоду в сумі 30 тис. грн. за безперешкодне здійсненні ним господарської діяльності та сприяння у подальшому виконанню робіт, які фінансувалися з бюджету – про це повідомили у прокуратурі Тернопільської області.

За цим фактом слідчим відділом прокуратури області розпочато кримінальне провадження у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди).

На даний час виконуються слідчі дії з метою повного дослідження всіх обставин кримінального провадження та встановлення інших осіб, причетних до вчинення цього злочину. Вирішується питання щодо повідомлення посадовцю підозри у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення, обрання міри запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Нагадаємо, що Андрій Козак має «погану славу» з часу очолюванння ним скандально відомого комунального підприємства міської ради «Міськшляхрембуд» та доведення його до банкрутцтва. Додамо, також, що на посаді керівника «Архбудсервісу» він змінив скандально відомого хабарника Володимира Камінського.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Загалом, як повідомляє інформагенція «Тернополяни», у комунальному підприємстві Тернопільської обласної ради «Архбудсервіс» діяла налагоджена система «відкатів» за виконання тендерних робіт.

Сума так-званих відступних коливалася від 12 до 15% від загальної кількості виділених грошей. Про це «Тернополянам» повідомляють власні джерела у правоохоронних органах.

Депутат і керівник підприємства Андрій Козак хотів отримати незаконну вигоду за ремонтні роботи у місті Тернополі. Є підозри, що до цього злочину причетні високопосадовці з муніципалітету.

Як вдалося з’ясувати, одночасно велися переговори з багатьма учасниками тендерних торгів. Основним посередником у переговорах про «відкати» був якраз керівник профільного КП облради Андрій Козак. Зокрема, є інформація про те, що 30 тисяч, з якими затримали депутата, не є найбільшою сумою. Директор КП хотів отримувати вигоду у власну кишеню від всіх грошей виділених на його відомство.
Цікавим є і той факт, що Андрій Козак є близьким другом дитинства ще одного підозрюваного у хабарництві «свободівця» – заступника міського голови Тернополя Володимира Камінського. Подейкують, що свою роботу давні товариші завжди координували. Дане затримання є черговим доказом корумпованості обласної та міської влади, яку очолюють представники ВО «Свобода».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ще одним кричущим фактом з біографії Андрія Козака, є те, що саме він забрав Володимира Камінського з зали київського суду, після оголошення ним запобіжної міри заступнику Сергія Надала (нагадаємо, що мер Тернополя теж є членом ВО «Свобода», – ред.) у травні цього року. Саме на автомобілі Козака Камінський приїхав у Тернопіль.

Загалом, скандальне затримання керівника комунального підприємства «Архбудсервіс», свободівця Андрія Козака стало темою номер № 1 в тернопільських ЗМІ, частина яких, так звана «комунальна», тих, що «на ставці» у місцевих провладних політсил, намагаються зробити з Козака новітнього Кармелюка. А у самій ВО «Свобода», як зазвичай буває у таких випадках, одразу заявили: у тому разі, якщо факт хабарництва підтвердиться, партія має намір виключити Козака зі свого складу і позбавити його мандата (дещо нагадує випадок з депутатом Івано-Франківської міськради Володимиром Колковським у славнозвісній справі «франківського чаювання», – ред.)…

За матеріалами місцевих ЗМІ

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності