Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

В тюрмі на Лонцького читатимуть лекцію: «Двобій за життя»: лікарі в таборах системи ГУЛАГ»

30 березня о 15:00 у Національному музеї – меморіалі «Тюрма на Лонцького» за адресою: Львів, вул. Степана Бандери, 1 (вхід із вул. К. Брюллова) відбудеться відкрита лекція наукової співробітниці музею, кандидатки історичних наук Олександри Чури. Про це йдеться у повідомленні музею.

Дослідниця розповість про динаміку розвитку лікувальних закладів, роль і значення медперсоналу в регламентації трудового використання в’язнів. Олександра Чура наведе факти ефективності роботи лікарів із захворюваністю та смертністю в таборах системи ГУЛаг.

Історикиня проілюструєособливості комунікації між в’язнем та лікарем, а також ставлення в’язнів до працівників лікувальних закладів.

Родзинкою лекції стане розповідь про винахідливість в’язнів щодо отримання звільнення від примусових робіт.

Розповідь супроводжувана відео-презентацією в музейному кінозалі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Вхід до музею та на захід – вільний!

Довідка:

Олександра Чура у 2014 р. закінчила Львівський національний Університет імені Івана Франка, у 2013р. навчалася на філософському факультеті в університету імені Ф. Палацького в м. Оломоуц (Чеська республіка). У 2017р. здобула наукову ступінь кандидата історичних наук, є авторкою чисельних публікацій.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності