Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

В Уганді від малярії помер полковник контингенту українських миротворців

В Уганді від малярії помер український військовослужбовець, який бере участь в миротворчій місії ООН в Демократичній республіці Конго, повідомляє штаб українського контингенту в ДР Конго.

У повідомленні наголошується, що український полковник Юрій Політько помер в результаті важкої форми протікання малярії в госпіталі 4-го рівня міста Кампала.

Військовослужбовець Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу Збройних Сил України служив військовим спостерігачем в місті Кітчанга. 8 квітня 2019 прибув до міста Гома і був терміново доставлений в госпіталь третього рівня в зв’язку зі скаргою на погане самопочуття. Результати аналізів крові, зроблених в зазначеному госпіталі, показали високий рівень вмісту малярійного плазмодія, офіцеру було встановлено діагноз “малярія”.

Лікарями відразу були призначені ліки та надано невідкладну допомогу. З огляду на загальний стан і з метою забезпечення необхідного лікування офіцера, керівництвом госпіталю третього рівня МООНСДРК було прийнято рішення про переведення Юрія Володимировича в лікарню 4-го рівня в місті Кампала (Уганда). Перевезення військовослужбовця в місто Ентеббе (Уганда) здійснено літаком Місії ООН 9 квітня в супроводі двох медичних представників, звідки автомобільним транспортом він доставлений в госпіталь в місті Кампала.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

11 квітня о 08:00 штаб МООНСДРК отримав лист від Бази медичної підтримки Місії в місті Ентеббе, який інформував, що в результаті важкої форми протікання хвороби 11 квітня полковник Юрій Політько помер в госпіталі міста Кампала.

Станом на 2018 рік 338 військовослужбовців ЗСУ брали участь в 8 міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки. На постійній основі виконують завдання інженерний підрозділ у Косово (40 осіб) і 18 окремий вертолітний загін у ДР Конго (250 військовослужбовців, 4 вертольоти Мі-24 і 4 вертольоти Мі-8).

Нагадаємо, що в січні конвой місії ООН по стабілізації в Малі (MINUSMA) підірвався на міні, два миротворця загинули, кілька отримали поранення.

За матеріалами українських ЗМІ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності