Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

В Україні посилять політичну цензуру?

Спершу нардепи Анатолій Бурміч (ОПЗЖ), Андрій Кожем’якін («Батьківщина»), Григорій Мамка (ОПЗЖ), Віктор Чорний (ОПЗЖ) і Михайло Цимбалюк («Батьківщина») зареєсрували у Верховній Раді законопроєкт, що дозволить СБУ значно посилити контроль над інтернет-операторами – цензурувати інтернет і шпигувати за громадянами. Документ опублікований на сайті парламенту під номером 3080. А тепер у Нацполіції з’явився Департамент захисту інтересів суспільства і держави, але інформацію про його структуру, кількісний склад, функції і повноваження правоохоронці засекретили. Але назва нового поліційного департаменту перегукується із своїм тезкою із СБУ – “ЗНД” (Захисту національної державності), специфікою роботи якого є саме політична сфера.

Тоді навіщо Авакову перетягувати на себе функції СБУ?

Відомо, що на запит Центру протидії корупції у Нацполіції відповіли, що у її складі створено новий підрозділ – Департамент захисту інтересів суспільства і держави. Ні його функції, ні повноваження, ні структура не розкриваються.

У відповіді вказали, що відомості про структуру, загальну чисельність, завдання і функції Департаменту “становлять службову інформацію”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами голови правління ЦПК Віталія Шабуніна, під “інтересами суспільства та держави” “може бути все, що заманеться Авакову”.

Він припускає, що поліція вирішила “продовжити займатися тиском на бізнес та економіку, але вже без Департаменту захисту економіки, на ліквідації якого так піарилися, а за допомогою нового підрозділу”.

За даними ЦПК, новий департамент “успадкував функції економічного”, але покриватиметься за ширмою “службової інформації””.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності