Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

В Україні почала роботу місія МВФ

8 січня в Україну прибула місія головного кредитора України – Міжнародного валютного фонду. Представники МВФ вже приступили до роботи, — повідомляє УНІАН з посиланням на інформоване джерело в уряді.

«Місія Фонду прибула в Київ і приступила до роботи, як і планувалося», — сказав співрозмовник агентства.

Нагадаємо, 29 грудня МВФ у своїй заяві повідомив, що оперативно працює з українською владою над обговоренням програми реформ за підтримки Фонду, і чергова місія працюватиме в Києві з 8 січня до кінця місяця.

Згідно зі звітом про роботу попередньої місії МВФ у Києві, яка проходила з 11 по 25 листопада, одним з наймасштабніших провалів українського уряду стало те, що через девальвацію, зростання обсягів імпорту газу і скорочення доходів від його транзиту в черговий раз сильніше, ніж очікувалося, зріс дефіцит НАК Нафтогаз України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Незадоволені в МВФ та досягненнями України в боротьбі з корупцією, зокрема, прийнятим у жовтні закону про Національне антикорупційне Бюро (НАБУ).

Як повідомлялося раніше, 14 грудня місія МВФ не прийняла рішення про новий транш Україні. Україна запропонувала МВФ розглянути можливість перегляду програми в бік збільшення фінансування або зміни графіка отримання кредитних траншів з тим, щоб перший транш у 2015 році склав до 5 млрд дол. замість раніше очікуваних 2,7 млрд дол. У своїй останній заяві Фонд повідомив, що продовжить роботу з українською владою з 8 січня.

Україна і МВФ погодили програму співпраці в квітні 2014 року загальним обсягом 17 млрд дол. Україна вже отримала два кредитних транші — у травні та вересні — загальним обсягом 4,6 млрд дол.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності