Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

В Україні спрощують видобуток бурштину

Верховна Рада прийняла за основу законопроект про особливості видобутку бурштину-сирцю на родовищах та проявах, які не мають промислового значення.

Законопроектом, серед іншого, передбачено впровадження для первинного надрокористувача спрощеної процедури отримання спеціального дозволу на користування для видобутку бурштину.

При цьому первинний надрокористувач має право виконати поділ ділянки бурштиноносних надр на старательські ділянки, за заявочним принципом підлягають розподілу між старательськими артілями.

Законопроект також регулює особливості видобутку та реалізації бурштину на бурштинової біржі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, днями Служба безпеки України викрила діяльність чиновників, які організували схеми розкрадання бурштину. Встановлено, що під виглядом геологічної розвідки було налагоджено видобуток дорогоцінних каменів. Кошти від реалізації необлікованого бурштину розподілялися між учасниками протиправної оборудки.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності