Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

В Україні треба скоротити робочий день до 5-6 годин, — експерт

Економічний і політичний експерт Юрій Гаврилечко вважає, що в Україні спочатку потрібно сконцентруватися не на реформуванні пенсійної системи, а на зміні в трудовому законодавстві. Зокрема, слід скоротити робочий день до 5-6 годин, оскільки це дасть змогу працівникам більше відпочивати та зменшить рівень безробіття.

Таку думку він висловив у ході круглого столу в Укрінформі на тему: “Які реформи влада може запропонувати українському суспільству і що реально має зробити у 2017 році”.

“Потрібно скорочувати робочий день до п’яти годин, до шести годин. По-перше, це надасть можливість працівникам більше відпочивати, бо стомлена людина не може ефективно працювати. По-друге, це зменшить рівень безробіття. За рахунок збільшення вільного часу і зменшення безробіття у нас зможе знизитися рівень злочинності”, – зауважив він.

Експерт також вважає, що потрібно не збільшувати пенсійний вік, а знижувати, оскільки наразі в Україні найбільша проблема – це надвисока смертність працездатного населення віком 35-50 років.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Гаврилечко також висловив думку, що Пенсійний фонд треба ліквідувати, тому що наразі він “не виконує своїх зобов’язань і не може виконувати, оскільки в Україні немає солідарної системи пенсійного забезпечення”.

“Солідарна система пенсійного забезпечення передбачає відрахування від всіх доходів до Пенсійного фонду. У нас до Пенсійного фонду йдуть нарахування на заробітні плати найманих працівників і ще не на весь розмір заробітної плати, а на частину заробітної плати. Відповідно в такий спосіб не працює солідарна система ніде”, – сказав Гаврилечко.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності