Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

В Україні в’язні повинні оплачувати комуналку

Кабінет міністрів України затвердив Порядок відшкодування вартості витрат на утримання засуджених в установах виконання покарань. Ухвалення даного рішення обумовлене останніми змінами до Кримінально-виконавчого кодексу України. Так, згідно зі ст. 121 КВК України особи, які відбувають покарання у виправних колоніях, відшкодовують витрати на їх утримання, крім вартості харчування, взуття, одягу, білизни, спецхарчування та спецодягу.
Вищезгаданий Порядок передбачає, що відшкодування засудженими вартості витрат на їх утримання за звітний місяць здійснюється із заробітку, пенсій та іншого доходу, нарахованого засудженим в місяці, наступного за звітним.

Тримання засуджених в установах виконання покарань включає в себе надання житлово-комунальних і побутових послуг.
До житлово-комунальні послуги для засудженим, належать:
комунальні послуги (централізоване постачання холодної води, централізоване постачання гарячої води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), газо- та електропостачання, централізоване опалення, а також вивезення побутових відходів тощо);
послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (прибирання внутрішньобудинкових приміщень та прибудинкової території, санітарно-технічне обслуговування, обслуговування внутрішньобудинкових мереж, освітлення місць загального користування, поточний ремонт, вивезення побутових відходів тощо).

До побутових послуг, які можуть надаватися засудженим, належать:
прання, оброблення білизни та інших текстильних виробів;
перукарські послуги:
баня;
ремонт взуття;
ремонт одягу та побутових текстильних виробів;
ремонт, реставрація та оновлення меблів;
ремонт радіотелевізійної та іншої аудіо- та відеоапаратури;
ремонт електропобутової техніки та інших побутових приладів;
дрібний ремонт, прасування білизни та одягу.
Засоби, які установа виконання покарань отримує від відшкодування засудженими вартості витрат на їх утримання, зараховуються до спеціального фонду державного бюджету і використовуються в порядку, встановленому законодавством.
Порядок відшкодування вартості витрат на утримання засуджених в установах виконання покарань затверджений постановою Кабміну від 14 лютого 2017 року № 80.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності