Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

В українському вершковому маслі знайдені жири невідомого походження

Жахлива ситуація на ринку продуктів харчування в Україні обумовлена відсутністю регулярного моніторингу і контролю якості продуктів.

Експерт Ірина Кравченко розповіла, що результати моніторингу продуктового ринку свідчать про катастрофічну ситуацію з фальсифікованими продуктами харчування: у вершковому маслі виявлені тваринні жири невідомого походження.

«З 2013 року ми відібрали понад 700 зразків продуктів харчування, в основному тих, які найбільше фальсифікують. Це продукти молочної групи, (а вони використовуються найбільш соціально вразливими верствами населення — діти, люди похилого віку), і вони фальсифікуються більше всього на продовольчому ринку. Далі йдуть соки, це і м‘ясо, ковбасні вироби, крупи, різні кетчупи, маргарин, рослинні олії. І коли ми їх відбираємо і досліджуємо, ми бачимо величезну кількість порушень. Наприклад, відбирається 40-50 зразків, з них 70% — це фальсифіковані зразки.

А тваринне масло іноді фальсифікується на 100% — там відсутній молочний жир», — повідомила почесний президент громадської організації «Всеукраїнська асоціація захисту прав споживачів «Споживча довіра» Ірина Кравченко.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Більше того, за її словами, це взагалі якийсь сурогат, який фальсифікується навіть не рослинними жирами, а невідомими жирами, в тому числі і тваринного походження.«Це може бути тюленячий жир, оленячий жир, якийсь бизоний, який завозиться. А ми не знаємо, що завезли і чим фальсифікували, на основі якого жиру це зроблено! І я заявляю це дуже відповідально, оскільки ми з цього приводу збирали цілу конференцію хіміків, які працюють в наших лабораторіях колишньої системи Держспоживстандарту України — це система технічного регулювання, і там ми досліджуємо цю продукцію.

Так ось, наші хіміки не можуть з’ясувати, що це взагалі за основа, на якій зроблений фальсифікат, але до 100% відсутня в тваринному маслі продукт молочного походження», — підкреслила Кравченко.

Природно, що подібні продукти завдають шкоди здоров’ю, більш того, нікому достеменно не відомі наслідки вживання подібних речовин.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності