Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

В українців будуть забирати 5% з кожної зарплати

Українці володіють необхідним рівнем доходів для того, щоб робити додаткові обов‘язкові відрахування на накопичувальні пенсійні рахунки, попередив громадян України віце-прем’єр з гуманітарної політики Павло Розенко. Чому дана заява «межує зі здоровим глуздом»- розповів юрист та правозахисник громадської організації «Соціальний Рух» Віталій Дудін.

«Суть полягає у тому, що з 2020 року від зарплат буде відраховуватись 5%. Ще частина буде сплачуватись роботодавцем, що також зменшить суму заробітку працюючого громадянина», — зазначив В.Дудін. За останніми моніторинговими даними Світового банку, українці мають найнижчу зарплату у Європі.

Як відомо, саме Розенко лобіював Трудовий кодекс, виправдовуючи його введення інтересами інвесторів. «Тепер же він хоче відкрити інвестбанкірам доступ до нових фінансів», — підкреслив правозахисник.«Серед привабливих рис накопичувальної пенсійної системи чиновники називали те, що вона дозволить багатократно збільшити дохід бюджету. Насправді, нічого такого законопроект № 4608 не гарантує. Всі гроші з цих 5% будуть інвестуватись у фінансові операції. Проте законопроект прямо каже, що «інвестиційний дохід» може виражатись як у вигляді прибутку, так і у вигляді збитку», — додав юрист «СР».

У відповідь на запитання, чим це може загрожувати для платників, Віталій Дудін зазначив: «Ця система ще в меншій мірі залежить від трудового вкладу застрахованої особи: вирішує все вдача компанії, яку обере держава. В умовах галопуючої інфляції всі відрахування на майбутнє «згорять» і виявляться марними».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як відомо, за часів Януковича подібним законом було визначено, що дія реформи розпочнеться після забезпечення бездефіцитності бюджету ПФУ. Зараз влада пропонує ввести новий порядок з 1 липня 2017 року, в «шоковому» режимі. На даний момент дефіцит Пенсійного фонду, вже становить 145 млрд гривень.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності