Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

В Узбекистані бізнес сільської місцевості звільнили від податків на 5 років

Президент Узбекистану Шавкат Мірзієйов на п’ять років звільнив від податків індивідуальних підприємців в сільській місцевості, що видається дуже актуальним перед відкриття земельного ринку в Україні.
Мова йде про тих, хто організував в населених пунктах з кількістю населення менше 5 тис. чоловік діяльність з надання перукарських послуг, послуг з пошиття одягу за індивідуальними замовленнями, ремонту взуття або відкрив лазню. Пільгові мікрокредити будуть отримувати узбецькі фермери для організації теплиць, придбання насіння, саджанців, худоби та птиці, сільськогосподарського інвентарю та інструментів, зрошувальних пристроїв (насоси, артезіанські свердловини та ін.) З метою розвитку виробництва в особистих підсобних і дехканських господарствах.66af22eb27ec9ae60085ac131d69b079-small

Крім того, всі індивідуальні підприємці в Узбекистані звільняються від сплати фіксованого податку, що сплачується за кожного найнятого працівника.

Пільги надаються і суб’єктам сімейного підприємництва. Тепер вони мають право без утворення юридичної особи наймати до трьох постійних працівників з укладанням з ними трудового договору та залучати в якості учасників сімейного бізнесу всіх близьких родичів, які досягли працездатного віку, говориться в повідомленні.

Крім цього, приватні водії тепер будуть сплачувати щомісячний фіксований податок від послуг з перевезення вантажів автомобільним транспортом вантажопідйомністю понад 3 тонн за ставкою в двократному розмірі від мінімальної заробітної плати.

Одночасно президент Узбекистану підвищив ставки податку для великого бізнесу. Так, на надрокористування при видобутку кольорових і дорогоцінних металів податки зросли в середньому в п’ять разів. Відповідна постанова опублікована на сайті національної бази даних законодавства Узбекистану. Ставка податку на видобуток рафінованої міді збільшена з 8,1 до 30%, на металевий цинк – з 4 до 20%, на золото – з 5 до 32%, на срібло – з 8 до 32%.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності