Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

В Яценюка Коломойський – «старший по спирту»?

Не виключено, що лобісти, що домоглися скасування держмонополії на виробництво біоетанолу, таким чином готують грунт для приватизації «Укрспирту». І насамперед заводів, на потужностях яких зараз можна проводити таке паливо.

Держава відмовилася від монополії на виробництво біоетанолу. Своєю постановою № 319 уряд анулював список з 12 державних підприємств (всі вони входять в структуру «Укрспирту»), які мали право випускати цей продукт. Тепер виробляти біоетанол зможе будь-яка компанія, яка отримала ліцензію на даний вид діяльності. У Мінагрополітики помпезно заявили, що таке рішення – черговий крок з дерегуляції економіки, який нібито буде стимулювати розвиток ринку альтернативних видів палива. Втім, нові інвестори навряд чи почнуть активно вкладати гроші в цей бізнес.

Представник компанії «Агротехнолоджі» (проектування, будівництво, поставка обладнання для заводів з виробництва біоетанолу) Петро Циганков вважає, що зняття держмонополії вигідно насамперед уже існуючим виробникам. Хоча формально випуск біоетанолу був сконцентрований на державних заводах, реально його контролюють кілька приватних структур. Найбільшою з них на сьогоднішній день є група компаній «Техінсервіс», щомісяця реалізує близько 4 тис. т палива, або понад 40% від загальних обсягів його споживання. Виробництво «Техінсервіс» базується на потужностях декількох спиртзаводів «Укрспирту», зокрема, Наумівському в Сумській області та Хоростківському на Тернопільщині. Крім того, ця група – найбільший в країні виробник устаткування для біоетанольних підприємств. За чутками, «Техінсервіс» контролює близький друг Арсенія Яценюка, заступник голови фракції «Народного фронту» у ВР і голова комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук. А портфельним інвестором компанії є екс-губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський, який в недавньому інтерв’ю «Українській правді» підтвердив свій зв’язок з «Техінсервіс» і Іванчуком.

Швидше за все, саме цей бізнес-тандем і посприяв ліквідації держмонополії на біоетанол. Адже інші учасники ринку («Біохімгруп» горілчаного магната і колишнього «регіонала» Павла Климця, «Екоенергія» підприємців Олексія Дятленка та Олександра Маслака) на сьогоднішній день володіють набагато меншими лобістськими можливостями. Крім того, скасування держмонополії теоретично вигідна і «Зорі-біо», яка планувала в 2015 р запустити в місті Рубіжне Луганської області біоетаноловий завод потужністю 30 тис. т на рік. За чутками, це проект екс-міністра енергетики та вугільної промисловості, нинішнього депутата від «Опозиційного блоку» Юрія Бойка. Хоча сама компанія безсоромно називає своїми бенефіціарами нікому не відомих кіпріоток Поргуллу Зінонос і Христину Антоніаді.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Інвестувати в переобладнання державних спиртзаводів виробникам біоетанолу, «сидячим» на потужностях «Укрспирту», невигідно. Тому часто він випускається на застарілих потужностях, що не кращим чином позначається на собівартості (близько $ 0,8/л, хоча реально може становити $0,4-0,5/л). Тим часом, за підрахунками Циганкова, за $13-15 млн. реально побудувати сучасне підприємство з нуля, яке окупиться вже за п’ять років. «Адже попит на біоетанол зашкалює, і його на ринку реально не вистачає. Ті, хто не законтрактував партії ще в березні, зараз не можуть його купити», – розповідає він.

На сьогоднішній день в Україні виробляється близько 120 тис. т біоетанолу в рік, тоді як потреби в ньому вищі як мінімум у півтора рази. І попит буде тільки рости. У 2014 р була прийнята норма про обов’язковий вміст біоетанолу в бензині в обсязі не менше 5%. З наступного року ця частка буде збільшена до 7%. Крім того, лобісти роблять перманентні спроби для збільшення привабливості альтернативного палива. Торік їм вдалося виключити з Податкового кодексу акциз на паливо з вмістом біокомпонентів вище 30%. Пізніше його повернули (у розмірі 99 євро/т), але спроба депутатів підвищити акциз до 204 євро/т так і не увінчалася успіхом. У міру подорожчання «чистого» бензину і дизеля до біопалива все більш лояльно відносяться і вітчизняні автолюбителі, що дозволяє розраховувати на зростання його продажів. Не виключено також, що лобісти, що домоглися скасування держмонополії на виробництво біоетанолу, таким чином готують грунт для приватизації «Укрспирту». І насамперед заводів, на потужностях яких зараз можна випускати таке паливо.

Джерело: УБК

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності