Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

В ЗАХІДНИХ ОБЛАСТЯХ ШТОРМОВЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ

В найближчі дні в регіоні в західному регіоні очікуються грози, шквалисте посилення вітру 25-30 м/с, місцями сильний град, повідомляють метеорологи.

Зокрема на ріках басейну Дністра та Прута очікується підвищення рівнів води на 0.5-1.2 м над рівнями 19 червня. При сильних зливах можливе формування місцевого силового стоку.

А ось перелік наслідків тільки на Прикарпатті за одну добу, 20 червня:
Повідомлення про зламані дерева, порвані електрокабелі та понищенні будівлі надходили зі всієї області.

Але що найгірше – загинула людина. Це трапилося близько 15:00 у селі Бабче, що на Богородчанщині. 55-річна жінка, злякавшись сильного вітру та дощу, сховалась під деревом. На жаль, дерево піддалося натиску стихії та не встояло, впавши прямісінько на жінку. Смерть настала майже миттєво.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ще четверо людей у різних районах області отримали травми.

На Коломийщині буря повалила будинок на автомобіль

У Надвірній на автомобіль Mitsubishi Pajero упало дерево. Наразі невідомо, чи був хтось усередині.

А в Івано-Франківську, крім великої кількості поламаних гілок та дерев, що впали, вітер здійснив «демонтаж» літника на вулиці Хоткевича – величезний намет зірвало та віднесло на стіну сусіднього будинку.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також рятувальники повідомили ще про руйнування по вулиці Джерельній в обласному центрі, де поривами вітру зірвано 35 листів шиферу з приватного житлового будинку, а по вулиці Коновальця в обласному центрі з даху приватного житлового будинку зірвано 18 листів шиферу, а також зірвано літню торгову палатку. По вулиці Січинського в Івано-Франківську зірвано дах з будівлі літньої кухні.

В Калуші по вулиці Довженка вітер зірвав покрівлю даху приватного житлового будинку.
В Селі Черніїв Тисменицького району, вітром зірвано дах з магазину-складу будівельних матеріалів.

В селі Радча Тисменицького району вітер перевернув чотири вулики з бджолами, рої бджіл вилетіли та літають у межах населеного пункту. На місці працює мобільна оперативна група Тисменицького райвідділу Управління ДСНС в області.

Внаслідок падіння дерева на газову трубу без газопостачання залишається один 90 квартирний житловий будинок в місті Калуш по вулиці Долинській та один приватний житловий будинок в селі Боднарів Калуського району.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Без електропостачання – дві насосні станції, які забезпечують водопостачання жителів міста Калуш, на даний час водопостачання буцімто відновлено.

Загалом підрозділами Управління ДСНС в тільки в цій області за добу здійснено 24 виїзди для ліквідації наслідків ускладнення погодних умов, серед них: 13 виїздів по прибиранню повалених дерев з проїжджих частин доріг, ще 3 дерев повалених на легкові автомобілі, 1 дерева з газової труби, 1 дерева з будівлі церкви, 3 дерев з покрівель житлових та адміністративних будівель.

До ліквідації наслідків негоди залучено 20 одиниць техніки та 67 чоловік Управління ДСНС в Івано-Франківській області.

Підготував Іван Луйко

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності