Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Варшава скасувала робочі візи українцям. Нові правила

Польща скасувала робочі візи для українців. Про це повідомляє прикордонна служба Польщі на офіційному сайті strazgraniczna.pl.

Польща підтвердила офіційне право українців, їхати в Польщу на роботу без візи.

Польща єдина країна Шенгенської зони та країна ЄС, законодавство якої передбачає, що негромадяни Євросоюзу, які перетнули кордон у рамках безвізового руху, тобто за біометричним паспортом без візи, також мають право на роботу, якщо оформлять додаткові документи, вже прибувши на місце працевлаштування.

Тепер ті, хто хотів би знайти роботу в Польщі, можуть приїхати в рамках безвізу та самі знайти вакансію і отримати необхідні документи для працевлаштування в країні над Віслою.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Безвізовий українець у Польщі має право легально просити у держави про дозвіл на працю або про так зване “освядчення” – декларацію про намір працевлаштування іноземця.

Паніка серед українських роботодавців розпочалась ще 11 червня 2017 року, з дати підписання безвізового режиму з ЄС, але тепер коли українці їдуть набагато дальше чим Польща в пошуках роботи, а в самій Польщі бракує “рук”.

Тому недивно, що Польща пішла на такий крок, але кожен українець знає собі ціну тому обирає Польщу як країну для заробітку тепер набагато рідше.

Що стосується українського ринку праці то тут ситуація дедалі гірша, середня зарплата коливається від 6500-7000грн./міс. Тепер знайти звичайного продавця без досвіду роботи приміром за 5000грн/міс. на практиці дедалі складніше.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Якщо колись український роботодавець, обирав між спеціалістом і випускником ВНЗ, та схилявся до другого через менші витрати, то тепер навпаки але брак як спеціалістів так і випускників ВНЗ з кожним днем збільшується в геометричній прогресії.

В українських роботодавців вихід один збільшувати зарплату та оптимізовувати виробництво, або закривати підприємство, адже це нестача вільних “рук”, обставина що не зумовлена кон’юнктурою ринку.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності