Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Великоднє послання на Фанарі вперше пролунало українською

Під час Великоднього богослужіння на Фанарі у неділю, 28 квітня, Патріарше послання виголошувалося українською мовою.

За словами посла України в Туреччині Андрія Сибіги, ще минулого року це здавалося недосяжним.

Про це у своєму Twitter написав надзвичайний і повноважний посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

Сьогодні під час святкового Богослужіння на Фанарі Патріарше послання виголошувалося також українською мовою – ще рік тому це здавалося недосяжним! Вірте і завжди буде перемога! Все буде Україна!” – написав він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За його словами, Патріарх Варфоломій особисто відправив святкову Великодню літургію. Під час святкової служби також лунав український хор та було багато людей у вишиванках.

Як приємно було бачити чисельні вишиванки у Храмі,чути український хор. Сьогодні на Фанарі відчувалося панування Божого духу! Смакували і українські паски“, – зазначив Сибіга.

Нагадаємо, Томос, який підтверджує автокефалію Православної церкви України, був вручений Епіфанію патріархом Варфоломієм у Константинополі 6 січня 2019 року. ПЦУ стала п’ятнадцятою церквою в диптиху помісних православних церков світу.

Наразі в україні триває перехід парафій московського патріархату до ПЦУ, станом на 16 квітня їх було вже понад півтисячі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності