Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ВЕРХОВИНСЬКЕ СЕЛО ЗАЛИШИЛИ БЕЗ ФІНАНСУВАННЯ

На Верховинщині рада села Устеріки, яка саботувала вибори до Білоберізької об’єднаної територіальної громади (ОТГ), залишилась без грошей. Про це в Івано-Франківську на прес-конференції щодо бюджетної децентралізації повідомив експерт з реформування місцевого самоврядування області Руслан Панасюк.

«Устеріківська сільська рада сьогодні не має коштів на зарплату своїм працівникам. Є позиція Білоберізької ОТГ – допомогти закрити проблему. Вона готова допомогти Устерікам завершити цей рік і разом розпочати роботу над об’єднаним бюджетом 2017 року. Тобто, вони демонструють, що дають кошти тим, хто й заробити не вміє, і об’єднатись не хоче», – зазначив Панасюк.

За його словами, з наступного року Білоберізька ОТГ може отримати підтримку з держбюджету, як і решта об’єднаних громад.

«На останній нараді в уряді було озвучено, що інфраструктурну підтримку можуть отримати не лише 159 громад, які об’єднались у 2015 році, а ще 13 громад, де вибори відбулися у березні 2016 року. Білоберізька ОТГ входить у цей перелік», – зазначив Панасюк.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як раніше вже повідомлялося, громада села Устеріки Верховинського району 27 березня саботувала вибори в Білоберізькій ОТГ, не створивши жодної виборчої дільниці і вимагаючи скасувати голосування.

Нагадаємо, що жителі села Устеріки 25 травня пікетували Івано-Франківську ОДА протестуючи проти децентралізації та приєднання їхнього села до Білоберізької ОТГ, кажучи, що вони проти примусової колективізації і не хочуть ніякого об’єднання. За їхніми словами, сільський голова, який склав свої повноваження, зрадив їхню громаду, тому вони вимагають оголосити перевибори.
Також люди тоді повідомили, що тривалий час вони ніяк не можуть зустрітися зі своїм депутатом обласної ради та діючим першим заступником голови ОДА Сергієм Басарабом для лобіювання інтересів села в облраді.

Тому згаданий випадок з фінансуванням села Утеріки дехто вже встиг назвати «показовою каральною операцією влади щодо тих, хто виступає проти децентралізації».

Підготував Іван Луйко

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності