Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Відкриття заводу ІКЕА на Львівщині відміняється, а на Прикарпатті зведуть свій завод швейцарці

У той час, коли стало відомо, що відкриття заводу світового бренду ІКЕA на Львівщині відміняється, швейцарська Calyx Capital Advisers компанія повідомила, що у 2020 році перемістить завод з виробництва панелей управління побутовою технікою з Польщі в Івано-Франківськ.
Про це повідомляє UBN.c1f67f8e9f2292197557d557e5cde32c

Компанія Calyx Capital Advisers подвоює свої виробничі потужності в Україні до чотирьох. У наступному році вона перемістить завод з виробництва панелей управління побутовою технікою з Польщі в Івано-Франківськ, де буде працювати до 1000 робітників.

Також в наступному році Calyx починає роботу в новому промисловому парку міста Біла Церква над будівництвом заводу з виробництва автозапчастин, в результаті чого 450 робочих місць з Німеччини перемістяться в Україну.

У більш довгостроковій перспективі компанія планує освоїти понад 25 000 квадратних метрів Запорізького автомобільного заводу, щоб створити орієнтований на ЄС “бізнес-кампус” запчастин і обслуговування, в якому будуть працювати 5000 осіб.

Тобіас Хундертмарк, керуючий партнер Calyx, сказав UBN на Київському міжнародному економічному форумі: “Україна може стати великим виробничим центром майбутнього. Польща – ви не можете знайти людей. Угорщина надто дорога. З великих країн є тільки Румунія і Україна”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, завод світового бренду ІКЕA не відкриватимуть у Львівській області. Про це сказав керівник управління інвестиційної політики Львівської ОДА Роман Матис, який заявив, що об’єкт IKEA з’явиться, але це станеться пізніше. За словами представника влади, український бізнес поки не готовий до співпраці з європейським партнером, а саме неготовність української сторони виконати вимоги шведської компанії щодо організації праці.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності