Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Відразу двоє українців стали наймолодшими католицькими єпископами у світі

Втім, єпископські свячення, очолювані послом Ватикану в Україні, відбулись лише 9 листопада. Як наслідок, Олександр Язловецький став єпископом-помічником в Київсько-Житомирській дієцезії Римо-Католицької Церкви в Україні, дія якої поширюється на Київську, Житомирську, Черкаську та Чернігівську області.

Олександр Язловецький народився 2 березня 1979 року в Шаргороді. В 2006 році розпочав навчання в Папському Латеранському Університеті, захистивши 2013 року докторат з канонічного права. Повернувшись до України, став віце-ректором та економом семінарії в Городку, а 2014 року – ректором, а 2018 року призначений канцлером курії Київсько-Житомирської дієцезії. Зазначається, що Язловецький володіє польською, італійською, англійською та німецькою мовами.

Примітно, що Язловецький став уже третім католицьким єпископом з Вінниччини: раніше цей сан отримували Леон Малий з Бару і Броніслав Бернацький з Мурафи (Шаргородський район).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Настоятель Гарнізонного храму св. апостолів Петра і Павла о. Степан Сус призначений єпископом курії верховного архиєпископа УГКЦ. За інформацією офіційного видання Ватикану, 38-річний львівський священик стане наймолодшим католицьким єпископом УГКЦ у світі.

Про обрання Степана Суса єпископом стало відомо у п’ятницю, 15 листопада.71149229_2346114855642676_883960958790139904_n

«У Ватикані повідомлено про те, що Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви, отримавши попередню згоду від Папи, здійснив канонічне обрання отця Степана Суса, священика Львівської архиєпархії УГКЦ, єпископом курії Києво-Галицького Верховного Архиєпископа. Йому надано титулярний осідок Зіґріса», – йдеться в інформації офіційного видання Ватикану.

Степан Сус підтвердив, що це вже остаточне рішення, а згода Папи на це призначення була отримана раніше.

«Так, це правда. Рішення папи Франциска було отримано ще раніше і тепер мене обрали єпископом. Я буду працювати в патріаршій курії, буду помічником Блаженнішого. Тобто є єпископи, які мають свою територію і в ній працюють, а є ті, яким надають номінальну єпархію, титулярний осідок», – повідомив Степан Сус.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зазначимо, Степан Сус є досить популярним і активним у Львові отцем. Сан священика він отримав у 2006 році (рукоположений у сан священика в Соборі св. Юра Архиєпископом і Митрополитом Львівським Ігорем Возьняком). Цього ж року був призначений військовим капеланом Нацакадемії сухопутних військ ім. П. Сагайдачного та синкелом Львівської архиєпархії УГКЦ у справах капеланства. Із 2011 року він є настоятелем Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла.

У 2011 році отець Степан Сус був відзначений «Золотим гербом міста Львова», а у 2014 отримав від мера Львова «Почесний знак святого Юрія».

https://zaxid.net/news/

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності