Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Відставка Шлемка – пенальті у ворота Коломойського

Минулого четверга Верховна Рада з другої спроби достроково припинила повноваження народного депутата Дмитра Шлемка.

За відповідний проект постанови проголосували 227 народних депутатів.

Зазначимо, що Д. Шлемко сам написав заяву про дострокове припинення повноважень.

Як зазначається у його заяві на ім’я Голови Верховної Ради Володимира Гройсмана, «в українському суспільстві сьогодні великий запит на молоді й професійно підготовлені кадри для роботи у вищому законодавчому органі у нових умовах».
«У зв’язку з цим та наближенням місцевих виборів як голова Івано-Франківської обласної організації ВО «Батьківщина» маю намір зосередитися на оновленні партійної організації», – написав у заяві Шлемко.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А народний депутат від БПП Сергій Лещенко заявив, що за складанням повноважень франківського нардепа Дмитра Шлемка – інтриги на виборчому окрузі № 205, де балотується «приватівець» Геннадій Корбан і кандидат від БПП Сергій Березенко.

Про це народний депутат Сергій Лещенко написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Депутат Шлемко з Батьківщини склав повноваження, а Рада за це проголосувала. За цією подією – ціла інтрига, пов’язана з олігархічними впливом. Своє рішення піти Шлемко пояснює бажанням зосередитися на місцевих виборах. При всій повазі, депутатство ще нікому не заважало це робити. Найбільш правдоподібна версія виглядає так:

в липні 2015 року мають відбутися вибори в 205 окрузі, де будуть балотуватися Геннадій Корбан від Коломойського і Сергій Березенко від Порошенка. Водночас в цьому окрузі має сильні позиції колишній депутат від «Батьківщини» Валерій Дубіль. Його балотування в 205 окрузі зіпсувало би плани Березенка. При цьому Дубіль стоїть наступним у черзі на входження до парламенту за списком «Батьківщини». Тому в інтересах Березенка, аби Дубіль не балотувався. Для цього треба було звільнити йому місце в парламенті, аби він став депутатом за списком (бо наступний в черзі), не балотуючись за округом.
Я не знаю, хто і як переконав Шлемка скласти повноваження та пропустити Дубіля в Раду по списку, але факт відбувся. Тепер Дубіль не буде балотуватися за округом і це підвищує шанси Березенка на перемогу в 205 окрузі. І, відповідно, знижує шанси на обрання Корбана, який зараз шукає спосіб заховатися за депутатською недоторканністю (він фігурує в декількох кримінальних справах, в тому числі – «Захоплення заручника»).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Показово також, що за складення повноважень Шлемком не голосували депутати, які входять до групи Коломойського, а також Радикальна партія Ляшка, яка в останні місяці дрейфує в бік Коломойського», – написав Лещенко.

Загалом, можна сказати, що відставка Шлемка – це пенальті у ворота Коломойського, якому сьогодні так починає бракувати багнетів у ВР.

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності