Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Військовозобов’язані тернополяни тікають за кордон

Представник Генштабу Зброй­них Сил України звернувся до уряду з пропозицією розробити законопроект щодо порядку виїзду військово­зо­бов’язаних громадян України за кордон.

Про це на нараді в Адміністрації президента, присвяченій проблемам мобілізації, заявив начальник мобілізаційного управління Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних Сил України Олег Бойко.

Зокрема він запропонував уряду розробити зміни до законодавства «щодо порядку виїзду за кордон громадян України, які підлягають призову на військову службу під час мобілізації в особливий період».

Також представник Генштабу запропонував переглянути у бік зменшення перелік підприємств, установ та організацій, які звільняються від постачання техніки під час мобілізації.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Він зазначив, що необхідність внесення змін в правила перетину кордону викликано тим, що в ході нинішнього етапу мобілізації є випадки, коли військовозобов’язані цілими селами виїжджають за кордон для уникнення призову на військову службу, зокрема виїжджають на територію РФ!!!

Він розповів, що за інформацією Тернопільського військового комісаріату «населення Тернопіль­ської області з метою ухилення від мобілізації масово звільняється з роботи. Військово­зобов’язані також масово виїжджають за кордон». Зокрема він навів приклад, що з одного з селищ два автобуси місцевого населення виїхало в Російську Федерацію.

«Триває масова втеча чоловічого населення області за кордон, особливо, як це не парадоксально, в Російську Федерацію», – сказав Бойко.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності