Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

ВІРМЕНИН, ГРУЗИН І… ЯЦЕНЮК. ДИРИГЕНТ – ​КОЛОМОЙСЬКИЙ

Після минуло тижневої прелюдії Барни та Яценюка вже новий тиждень у понеділок ввечері потішив українців та світ «сутичкою», яка трапилася на засіданні Нацради з реформ між міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим і главою Одеської облдержадміністрації Міхеілом Саакашвілі в присутності прем’єра Яценюка та президента Порошенка.

Спершу про це повідомив «головний пліткар царського двору» депутат БПП Сергій Лещенко з посиланням на присутніх на засіданні учасників.

Згідно з поданою ним інформацією, після того, як Саакашвілі виступив з доповіддю, Аваков висловив до нього претензії.

«Почалася сварка, міністр Аваков звинуватив Саакашвілі в тому, що він сам злодій. На що той відповів, що у нього нічого немає, окрім чесного імені», – ​написав Лещенко на своєму Facebook.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Доведено, що під час сварки український вірменин за походженням Арсен Аваков перейшов на крик зі словами: «Забирайся з моєї країни», – ​в адресу українського грузина Михеіла Саакашвілі.

«Вийшовши з рівноваги, Аваков кинув склянкою в Саакашвілі», – ​доповнює Лещенко.

«Прем’єр-міністр Яценюк обізвав Саакашвілі «гастролером» і теж попросив «забиратися з України», – ​додав журналіст у минулому, а нині політик.

У відповідь на ці заяви «Саакашвілі сказав, що він такий самий громадянин, проте, на відміну від Яценюка, не грабував Україну».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Все сталося в присутності президента Порошенка, який намагався заспокоїти сторони, а потім закрив засідання», – ​повідомив Лещенко.

Про сварку на Нацраді з реформ також повідомив в ефірі 5 каналу заступник глави АП Олександр Данилюк. Він зазначив, що під час сварки «полетіла склянка з водою», після чого президент закрив засідання.

Пізніше свої позиції з приводу сварки на своїх сторінках у Facebook висловили головні дійові особи цього дійства.
Так написав про події цього вечора російськомовний міністр Аваков: «Только что на Раде реформ господин Саакашвили в ответ на мой вопрос к нему – ​почему он по ОПЗ общался с русским олигархом с Уралхима..и как это связано с процессом приватизации ОПЗ?.. – ​потерял над собой контроль.

Одесский губернатор сорвался в истерику и начал орать на меня: «Никто не имеет права так разговаривать с Михаилом Саакашвили… ты коррумпированный министр… а я честный человек..» перешел к прямым оскорблениям.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Я воздержался от того, чтобы его ударить – ​плеснул ему в лицо водой.

Я давно не видел настолько ошизевшевшего популиста… Не давал сказать ничего – ​перебивая всех, включая Президента.

Саакашвили – ​Пустобрех на трудностях, не отвечающий ни за что…

Хватит мне артистов и циркачей. Пахать надо а не трепаться!

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Неудобные вопросы вызывают истерику? – ​надоело.. я не собираюсь терпеть хамство воинствующего мерзавца, ищущего громкий повод для отставки, провалив работу на своем непосредственном месте. Не намерен терпеть хама, обманывающего мою страну красивой позой – ​все гавнюки, а он в белом..

Коррупционеров нужно сажать, а не говорить о них месяцами и не предоставляя фактов. Или не Сакварелидзе занимается ОПЗ? Только при чем тут разговоры Саакашвили с русским Уралхимом?

ОПЗ нужно продавать открыто-западной компании с именем а не оффшоркам русского олигарха, с которым шушукаются чиновники, прикрываясь громкими фразами.

Просто надо было Саакашвили ответить.. а он сорвался..

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Невинный вопрос вызвал истерику и оскорбления.. на воре загорелась шапка?

P.S. Я видел, что снимала камера АП. Считаю его надо немедля обнародовать. Обращаюсь к Цеголко. Пусть люди видять».

Далі Аваков продовжив в коментарях: «Саакашвили, в недержании продолжил врать и нести несусветицу. Кого он называет незаконными вооруженными формированиями? Добробаты в структуре МВД? Так они спасли страну.. и не языком. Делом. .. ну да не ищу правды у лгуна. Суд разберется. Суд с аргументами и фактами – ​всегда лучшее, что может вывести лжеца на белый свет».

«И по видео. Как и предполагал – ​из ответа Цеголко вижу – ​не решится АП выложить видео, не выгодное для имиджа цепной собаки и расставляющее все по местам без придумок и лжи. Оставляя на совести придворных и обращаюсь к президенту – ​как и вчера -публикуйте видео – ​мне нечего скрывать и стыдится. Фильтр на правду – ​постыден», – ​продовжив міністр.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А ось Саакашвілі на своїй сторінці обмежився коротким дописом:

«Я категорично вимагаю від прес-служби адміністрації Президента оприлюднити повний відеозапис негідної і провокаційної поведінки Прем’єр-міністра і міністра внутрішніх справ на сьогоднішній раді реформ. Відеозапис вівся з трьох камер, і український народ має повне право бачити і знати, хто ним керує. Я відповідаю за кожне моє слово вимовлене там. Настав час, щоб суб’єкти, які довели країну до ручки, відповідали за свої слова і дії».

Більше губернатор Одещини розповів про події на засіданні Нацради того ж вечора в ефірі телеканалу «112»:

«…Спочатку він (Аваков, – ​ред.) почав (говорити, – ​ред.), що я незвично дипломатичний, що по телевізору зазвичай більш різко виступаю, хоча це не так, я виступав так, як і завжди, і потім перейшов на образи. Він почав звинувачувати, у відповідь на ті факти, які я виклав, звинуватив мене в корупції, зловживанні службовим становищем, почав говорити про мої якісь мільярди, які я, нібито вкрав. Це улюблені тези російської пропаганди, після чого зажадав, щоб я забрався з його рідної України. Моя відповідь була цілком конкретна, я сказав, що дійсно йде злодійство, і я вважаю, що міністр, у тому числі, замішаний в ньому», – ​сказав Саакашвілі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

vodaПісля чого, за словами Саакашвілі, Аваков перейшов на нецензурну лайку, за що отримав зауваження Президента, що не можна лаятися в такій ситуації. Далі він спробував «запустити стаканом» у Саакашвілі і вчинити бійку.

«Після цього прем’єр-міністр Яценюк назвав мене «гастролером», закликав мене забратися з країни», – ​заявив Саакашвілі.

Саме тому Саакашвілі вимагає опублікування повного відео із засідання Нацради реформ.
***
Скоріш за все, що згадане відео з політичних причин так і не буде опублікованим.
Нагадаємо, раніше Саакашвілі заявив, що втрати українського бюджету від дії корупційних схем становлять не менше 5 мільярдів доларів.

8 грудня Саакашвілі повідомив, що готовий надати всі документи, що підтверджують його заяви про причетність до корупції Кабінету міністрів і великих бізнесменів країни. Серед головних корупціонерів він назвав Яценюка, Мартиненка, Іванчука, Коломойського, Ахметова та ще багатьох інших.

Саакашвілі також заявляв, що Одеський припортовий завод подав на нього до суду, та припустив, що це було зроблено з подачі Яценюка.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зважаючи на нещодавнє женевське інтерв’ю Ігоря Коломойського, де він розповідає про свою близьку дружбу з Арсеном Аваковим, Арсенієм Яценюком та бізнес-стосунки з оточенням прем’єра, то події на засіданні Нацради та нейтральну позицію, яку при цьому зайняв Президент України, а також злиття – ​виключення пропрезидентської з фракції БПП Олега Барни, можна сміливо назвати результатом війни між Коломойським та Саакашвілі, а також, мабуть, уже досягнутих якихось домовленостей олігарха з Порошенком. Доводом цьому є не завершена справа Геннадія Корбана, яка напередодні місцевих виборів дозволила партії «Укроп» взяти по Україні близько 8%, замість прогнозованих самим Коломойським 5—6%, так само як і дозволила Борису Філатову обійти на виборах міського голови Дніпропетровська не менш популярного у місті і краї Вілкула…

Аналізував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності