Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ВІЙНА ЗА БОЛЕХІВСЬКИЙ РИНОК ТРИВАЄ

Редакція «ЗЛ» вже не одноразово писала на своїх шпальтах про протести, які організували продавці керівництву підприємства «Болехівський ринок». Як тоді пояснювали самі мітингувальники, до цього їх спонукало підвищення орендної платні за місце торгівлі.

Тоді продавці ринку зустрічалися з директором ринку Михайлом Гошовським, якому висловили своє незадоволення та висунули йому ультиматум: впродовж 10 днів вжити заходів для виконання усіх вимог підприємців, інакше вони звертатимуться до керівника Долинської райспоживспілки Босацького Р. Я. з вимогою звільнити діючого директора «Болехівського ринку».

І як з’ясувалося, ця історія таки отримала своє продовження.

На захист інтересів торговців ринку стала Болехівська міська рада на чолі з міським головою Зеноном Макотою, які подали позов до суду.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

8 липня 2014 року Господарський суд Івано-Франківської області прийняв рішення по справі за позовом Болехівської міської ради до колективного підприємства «Болехівський ринок» про визнання недійсним і скасування державного акта на право постійного користування землею, яким відмовив Болехівській міській раді у скасуванні державного акта на право постійного користування землею. З цього приводу на сайті Болехівської міської ради написано, що … таке незаконне рішення обурило представників малого бізнесу, тому Болехівська міська рада подала апеляційну скаргу до Львівського апеляційного господарського суду.

Але, як зазначають самі жителі Болехова, це рішення обурило не стільки простих продавців ринку, як міського голову, який поклав око на ринок.

Отож, 19 серпня 2014 року у Львівському апеляційному господарському суді розпочався розгляд апеляційної скарги Болехівської міської ради. Ще до початку судового засідання підприємці разом з членами Загону самооборони міста Болехова прибули під будівлю суду. Поспілкуватися з ними вийшов голова Львівського апеляційного господарського суду Борис Плотніцький. Він розпитав підприємців, що спонукало їх приїхати до суду. Пікетувальники йому повідомили, що вони не згодні з рішенням судді Калашника В. О. по цій справі.

Уважно вислухавши підприємців, Борис Плотніцький запросив усіх в судове засідання у складі колегії суддів Ярослава Юрченка, Оксани Зварич та Лесі Давид. Розглянувши матеріали апеляційної скарги Болехівської міської ради, заслухавши пояснення учасників судового процесу, суд оголосив перерву в засіданні до 25 вересня ц. р..

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Отож, боротьба за ринок і досі не завершена…

Іван Луйко

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності