Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Війна за ринок триває – наразі юридична

rynokІвано-Франківський продук­товий ринок знову у центрі уваги.

14 березня до офісу товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий сервіс», що орендує приміщення ринку, прибули представники Фонду комунального майна громади міста Івано-Франківська, щоб… забрати у підприємства ринок. Чиновники принесли з собою відповідний лист та акт прийому-передачі приміщень.

Як повідомив один з представників міської влади – начальник відділу оренди Фонду комунального майна Ігор Гриненко, 27 лютого було ухвалено рішення Івано-Франківської міської ради, яким було надано дозвіл на розірвання договору оренди приміщень міського продуктового ринку товариством «Торговий сервіс». Таке рішення нібито було ухвалено на клопотання колишнього керівника «Торгового сервісу» Ігоря Дутки. Відтак пан Гриненко запропонував керівництву підприємства підписати акт прийому-передачі приміщень.

«27 лютого прийнято рішення міської ради… Дано дозвіл на дострокове розірвання такого договору оренди, – прокоментував чиновник свої дії, – Ми як державні службовці зобов’язані його виконувати. Підготовлено акти прийому-передачі від орендаря до орендодавця, принаймні ті, які потрібно, і супровідний лист від наших депутатів міської ради – таке прохання підписати».

Втім, в кінцевому підсумку представникам міської влади таки довелося піти ні з чим. Причини, чому керівництво ТзОВ не може підписати акти «зараз і вже», їм докладно пояснив Любомир Ярицький – адвокат, який представляє інтереси орендарів ринку.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

З його слів, по-перше, Ігор Дутка як керівник ТзОВ «Торговий сервіс» не мав права підписувати жодного клопотання щодо розірвання договорів чи будь-які інші подібні документи, оскільки відповідно до статуту підприємства, такі повноваження має виключно правління товариства. Як зауважив пан Ярицький, саме з цих причин І. Дутка 25 лютого – в день фактичного підписання ним клопотання – був звільнений з посади. Адвокат також звернув увагу чиновників на ту обставину, що договір було укладено з нотаріальним посвідченням, а відтак, згідно чинного законодавства, розірвання його має відбуватись також з обов’язковим нотаріальним посвідченням. «На сьогоднішній день договір чинний, він не розірваний, – повідомив юрист, – і ті представники, які приходили сьогодні з вимогою передати їм приміщення критого ринку, цю вимогу висували безпідставно, оскільки договір чинний. І передавати приміщення без розірвання договору оренди «Торговий сервіс» не буде, оскільки «Торговий сервіс» виконує лише те, що прописано в законі».

З огляду на усі ці моменти керівництво «Торгового сервісу» оскаржило рішення міськради до Господарського суду Івано-Франківської області, паралельно направивши до суду клопотання щодо забезпечення позову і заборону вчинення до винесення рішення по суті будь-яких дій щодо передачі орендованих приміщень. При цьому, як запевнив юрист, керівництво товариства обов’язково виконає рішення суду, коли таке буде ухвалено.

Крім того, говорячи про підписане І. Дуткою клопотання, адвокат дав зрозуміти, що у керівництва компанії є суттєві сумніви щодо його легітимності. Адже підписано його було під тиском озброєних людей в масках, які, вочевидь, для того, щоб ця обставина – відсутність вільного волевиявлення як головний чинник легітимності будь-якого такого документу – не стала на заваді ухваленню «потрібного» рішення Івано-Франківською міськ­радою, змусили тодішнього директора підприємства написати клопотання заднім числом. Відтак, під клопотанням стоїть дата не «25 лютого», коли його було фактично підписано, а «22 лютого». Разом з тим, саме тут, на думку юриста, новітні «рейдери» і припустилися помилки. «22 лютого, – зазначив він, – це був вихідний день. Це була субота. Працівники підприємства в цей день не були табельовані і керівництво товариства також не працювало».

Слід зазначити, що, не зважаючи на усі невирішені юридичні моменти, бажаючих покерувати продуктовим ринком вже назбиралося чимало. Як стверджують працівники, деякі з таких ділків вже навіть приходили у ТзОВ «Торговий сервіс» і, не пред’являючи жодних документів, заявляли про те, що Івано-Франківський міський голова нібито призначив їх керу­вати ринком. Відтак, чинний, призначений після звільнення І. Дутки, директор товариства Сергій Ковальчук закликав міських чиновників до вирішення питання щодо подальшої долі продуктового ринку у правовому полі утриматись від направлення на ринок різного роду емісарів, які підбурюють людей до якихось неправомірних заяв та дій.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Буде рішення суду, – зазначив він, – будемо працювати у правовому полі. Сьогодні головне завдання – це сплатити 250 тисяч гривень громаді міста, 220 тисяч гривень за електроенергію, забезпечити вчасну сплату за вивіз сміття тощо».

Сергій Білий

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності