Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

ВКЛОНИЛИСЯ ПАМ’ЯТІ ПАТРІОТІВ-ДИВІЗІЙНИКІВ

На Львівщині вшанували пам’ять вояків дивізії «Галичина», полеглих 71 рік тому у «Бродівському котлі».

Пам’ятні заходи відбулися цієї неділі на території Буського, Бродівського та Золочівського районів Львівщини, в місцях, де саме відбувалися ці пам’ятні кожному патріоту бої.

У меморіальних заходах окрім політиків взяли участь ветерани національно-визвольних змагань, дивізійники з вояками УПА, та представники громадськості.

Учасники поминальних заходів поклали квіти до місць поховань вояків дивізії «Галичина» на горі Жбир, що в селі Ясенів, і у селі Підгірці Бродівського району.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У селі Червоне Золочівського району відбулося перепоховання віднайдених останків вояків, які загинули у «Бродівському котлі» 71 рік тому. Перепоховання здійснили працівники КП ЛОР «Доля» та члени Товариства пошуку жертв війни «Пам’ять».

Зазначимо, що у ті буремні полум’яні часи, без жодної підтримки з боку німців та, не маючи техніки, українські дивізійники, цвіт нашої нації, тримали тут майже тижневу кругову оборону проти вдесятеро переважаючого ворога, тим самим даючи можливість сотням тисяч земляків врятуватися втечею від наступу червоного окупанта. Що дало чергову хвилю української еміграції на Захід.

Foto duviz

Підготував Ярослав Гібура

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності