Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

ВЛАСНА ТЕХНІКА ГНИЄ, А ПРИЙМАЄМО «ГУМАНІТАРКУ» США

На минулому тижні Президент України провів телефонну розмову з віце-прези­дентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом, повідомляє прес-служба голови держави.

fot5В ході розмови Президент подякував за додаткову нелетальну американську допомогу Україні в галузі безпеки, зокрема дрони, системи зв’язку, радари для визначення мінометних та артилерійських позицій, прилади нічного бачення та інші засоби загальною вартістю 75 мільйонів доларів, а також 230 військових автомобілів.

Проте, дехто з військових критично сприймає таку «гуманітарну» допомогу США. На приклад, американські військові автомобілі «не першої свіжості» до того, як потрапити в Україну, пройшли ряд бойових операцій в Іраку, Афганістані та ін. державах. А це – вироблений ресурс, певна моральна застарілість з моменту їхнього випуску, в той час, коли, скажімо, розвиток сучасного стрілецького озброєння не стоїть на місці і щодня прогресує. В той же час, на fot6сьогоднішній день в лісах під Рівним та й в інших областях України стоять сотні одиниць реально бойової техніки, частина якої теж пройшла радянський Афганістан. Чому б її не відновити та не відправити в АТО? Але ж цього чомусь не робиться тому, мовляв, що броня на техніці вже застаріла і не витримає навіть автоматної черги…

«То ж навіщо нам ще й американська «гуманітарка»? Замість того, щоб витрачати кошти на її утилізацію, Уряд США вирішив її подарувати в якості допомоги Україні?» – запитують військові. – «Чи, можливо, ми чогось не знаємо?»

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності