Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

ВОНИ ВЕЛИ ПЕРЕГОВОРИ З СЕПАРАТИСТАМИ

7-1

Представники самопроголошених Донецької і Луганської народних республік погодилися на відповідне перемир’я до 27 червня, ситуацію будуть моніторити місія ОБСЄ та представники Росії, заявляє народний депутат (фракція Партії регіонів) Нестор Шуфрич, який брав участь у переговорах в Донецьку в понеділок.

«Представники ДНР і ЛНР погодилися на відповідне припинення вогню до часу, позначеного президентом України – 27 червня. Було також досягнуто домовленості про залучення місії ОБСЄ і Росії для моніторингу припинення вогню, а також консультацій з питань встановлення перемир’я і продовження переговорів», – процитували агентству «Інтерфакс– Україна» слова депутата у його прес– службі.
У прес-службі нагадали, що в понеділок у Донецьку відбулася «зустріч представників Донецької та Луганської народних республік, контактної групи ОБСЄ», в переговорах також брали участь посол Росії в Україні Михайло Зурабов і представник президента України Петра Порошенка, за його дорученням, другий президент Леонід Кучма. Зустріч була організована посередницькою– переговорною групою у складі лідера руху «Український вибір» Віктора Медведчука і депутата-регіонала Нестора Шуфрича.
Згідно відео минулої зустрічі, розміщеному в Інтернеті, посол РФ в Україні М.Зурабов сказав, що В. Медведчук і Н. Шуфрич «протягом всього останнього періоду, за дорученням президента України і в координації з російською стороною, здійснювали посередницьку місію для того, щоб ця зустріч сьогодні тут відбулася».
Другий президент України Леонід Кучма, який бере участь у переговорах в Донецьку про врегулювання ситуації на сході країни, повідомив, що сторони змогли домовитися про припинення вогню до ранку 27 червня.
«Ми домовилися про двостороннє припинення вогню до 10 ранку 27 червня», – заявив Л.Кучма на брифінгу після переговорів.
Учасники мітингу супротивників української влади напали в Донецьку на автомобілі, в яких перебували народний депутат від фракції Партії регіонів України Нестор Шуфрич і другий президент країни Леонід Кучма.
Пенсіонери і прихильники самопроголошеної Донецької народної республіки перекрили виїзд машинам, почали стукати по колесам і намагалися розбити лобове скло автомобіля, передає кореспондент «Інтерфаксу».
Представники охорони ДНР намагалися відігнати розлючених людей, щоб кортеж залишив територію Жовтневої площі, на якій знаходиться будинок Донецької обласної державної адміністрації. В результаті двом автомобілям вдалося виїхати з території Жовтневої площі, проте на машинах залишилися вм’ятини від кулаків і каменів.

Джерело: Новости Донбасса

КОМЕНТАР БОГОСЛОВСЬКОЇ

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Bogoslovska2Народний депутат Інна Богословська вважає, що Медведчук не має права брати участь у переговорах про ситуацію на сході, адже його місце – тільки за ґратами.

Свою думку Богословська висловила у програмі «Сьогодні про головне» на ТВі.
«Сьогодні поява Медведчука за переговорним столом – це дуже небезпечне явище в Україні. Ця людина має бути або за кордоном, або в тюрмі в Україні, так само як Кернес і Добкін», – наголосила депутатка.

«Треба заборонити «Український вибір» як сепаратистську організацію, яка підтримує розділ України. По-друге, треба висунути обвинувачення Вікторові Медведчуку, який є засновником цієї організації», – додала вона.
Якщо українська влада дозволить Медведчукові й надалі брати участь у переговорах, Богословська обіцяє скласти мандат і взяти до рук зброю.

«Я дуже сподіваюся, що українська влада не прийме Медведчука як перемовника з боку сепаратистів. Якщо Медведчука посадять за стіл переговорів як перемовника, я того ж дня складу мандат і піду з тими людьми, які беруться до зброї», – запев­нила вона.
Джерело: ТВІ

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності