Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

ВООЗ поставила в приклад шведську стратегію боротьби з COVID-19

ВООЗ поставила в приклад шведську стратегію боротьби з COVID-19.
Інші країни, на думку спецпосланця організації Девіда Набарро, повинні взяти на озброєння м’які обмеження під час епідемії.

Він назвав довіру між владою і населенням ключем до перемоги над COVID-19.

ФОТО: Девід Набарро

Стратегія Швеції по введенню м’яких обмежень в якості боротьби з пандемією коронавірусної інфекції повинна стати зразком для інших країн в довгостроковій перспективі. Про це заявив спецпосланець Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) доктор Девід Набарро в інтерв’ю новозеландської радіостанції Magic.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами Набарро, ключем до перемоги над COVID-19 служить довіра між владою і населенням. Як приклад він навів Швецію, де «уряд виявився здатним довіритися суспільству, а суспільство змогло довіритися уряду».

Підхід влади європейської країни до боротьби з поширенням коронавірусу Набарро назвав вірним і правильно сприйнятим населенням. Стокгольм, за його словами, поклався на свідомість громадян і не став вводити жорсткі карантинні заходи. Такої політики слід дотримуватися і іншим країнам в майбутньому.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

На думку спецпосланця ВООЗ, жорсткий карантин служить «грубим інструментом», який серйозно б’є по доходах громадян і малого бізнесу.

У червні новозеландський професор Майкл Бейкер заявив, що Швеція допустила помилку, відмовившись від введення повного карантину. Дії влади ґрунтувалися на двох гіпотезах – можливості захистити найбільш вразливі до хвороби групи громадян і швидкого придбання населенням колективного імунітету. І обидві, за словами Бейкера, виявилися невірними.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ТАКОЖ ДО ТЕМИ:

Пізніше опитані Bloomberg експерти прийшли до висновку, що шведська економіка більше виграла в результаті відмови влади від жорстких обмежувальних заходів в лютому-травні 2020 року.

На думку експерта з Capital Economics Девіда Окслі, зниження ВВП країни очікується в районі 7%, в той час як економіки інших європейських держав показують падіння до 30%.

ТАКОЖ ДО ТЕМИ:

У липні в Швеції на вимогу опозиції була створена спеціальна комісія, яка повинна дати оцінку діям влади під час епідемії COVID-19. За даними американського Університету Джонса Хопкінса, до 1 вересня в країні зафіксовано понад 84 тис. хворих коронавірусною інфекцією. 5,8 тис. осіб померли. У сусідній Данії заразилися понад 17 тис., померли 624 людини.

Щоб уникнути критики порівняння із шведським капіталістичним соціалізмом, також для прикладу можна взяти й стратегію Білорусі…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності