Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Вперше за останні 10 років у Японії стратили іноземця

Японія повісила китайця за гучне і жорстоке вбивство родини з чотирьох людей. Це перша страта іноземця в країні за 10 років.

Чоловік, на ім’я Вей Вей, вчинив вбивства у 2003 році разом з двома співучасниками.

Вони обидва втекли до Китаю, де одного стратили у 2005 році, а другого засудили до довічного ув’язнення.thumbs_b_c_a01a0a9f5117c3ff3f1aef0519d0fd8e

У Японії понад 100 в’язнів, засуджених до смертної кари. У минулому році стратили 15-х, у тому числі 13 членів секти Аум Сінрікьо.

Японія почала розголошувати імена страчених ув’язнених лише у 2007 році. Відтоді назвали лише одного страченого іноземця – також китайця, повішеного у 2009 році.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Міністр юстиції Масако Морі заявила, що вона підписала виконання страти Вей Вей “після ретельного розгляду”.

Це надзвичайно жорстокий випадок, коли всю щасливу родину, включно з восьмирічною та 11-річною дитиною, вбили через справді егоїстичні причини“, – сказала вона.

У Японії засудженим до смертної кари не повідомляють про дату їхньої страти до дня її проведення.

Вей Вей, колишній студент-лінгвіст, якому зараз 40 років, зізнався у скоєнні вбивств, але заперечив свою провідну роль у злочині.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Він та його спільники намагалися пограбувати будинок бізнесмена Сінджіро Мацумото в місті Фукуока.

Пана Мацумото задушили, як і двох дітей, а його дружину втопили у ванній. Їхні тіла скинули в бухту Хаката.

Китаєць, якого повісили у 2009 році, убив трьох земляків, з якими жив у Токіо.

Збільшення страт у 2018 році у Японії пов’язане з нападом з використанням нервово-паралітичного газу у метро Токіо в 1995 році представниками секти Аум Сінрікьо. Ця релігійна група вірила, що настає кінець світу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В результаті атаки 13 людей загинули та щонайменше 5800 постраждали. У 2018 році останніх засуджених за той напад стратили.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності