Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Вселенський патріархат затягує питання Української церкви…

Вселенський патріархат переніс засідання свого Синоду, який був призначений на 10 вересня, на жовтень. Існувала висока ймовірність того, що саме на цьому Синоді буде вирішено питання про надання УПЦ КП автокефалії. Тепер його рішення потрібно чекати мінімум до жовтня (орієнтовні нові дати Синоду – 9-11 жовтня), повідомляють в церковному середовищі.

Разом з тим, як і планувалося раніше, 1-3 вересня в Стамбулі відбудеться Синаксисі – збори всіх архієреїв Константинопольської православної церкви на чолі з патріархом Варфоломієм. Перед цим 31-го серпня на Фанарі у Вселенського Патріарха Варфоломія призначена зустріч з главою РПЦ Патріархом Кирилом.

В експертних церковних колах вважають, що на Синаксисі – зборах константинопольських архієреїв – по всій видимості будуть обговорювати питання автокефалії української та македонської церков. Однак рішення з цих питань – це прерогатива не Синаксисі, а Синоду.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності