Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

«ВСЕВИДЯЧЕ ОКО» ЦРУ ПОПЕРЕДЖАЄ ПРО КОМП’ЮТЕРНИХ ШПИГУНІВ З ФСБ

Після того, як в Україні всі уже давно забули жваві обговорення кількох річної давнини про те, що розробником відомої комп’ютерної антивірусної програми «Касперського», названої так в честь її автора, є діючий офіцер російського ФСБ, американці наче тільки щойно отямилися і аж нині забили на сполох, що згаданий антивірус насправді є вірусом ФСБ. Сьогодні цей вірус добровільно встановлений на понад 400 млн. комп’ютерах по всьому світу, біткаються в ЦРУ.

Тепер американська розвідка офіційно попередила промислові компанії не використовувати вірус Касперського. Рік тому про зв’язки «лабораторії Касперського» з російськими спецслужбами написало агентство «Блумберг».

Софт від ФСБ можуть вільно «зламати» хакери-чекісти. Про це йдеться в повідомленні розвідуправління міністерства оборони США, яке, як пише The Washington Free Beacon, було розіслане в Пентагоні.

Чиновники з оборонної сфери, які ознайомилися з документом, розповіли виданню, що небезпека може загрожувати компаніям, що працюють у сфері електро- і водопостачання, а також інших промислових секторах.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У відомстві вважають, що ПО дозволяє ФСБ отримати доступ до систем управління та збору даних, а також до програм, які відповідають за роботу електро-, нафто- і газових мереж, водопроводу, очищення стічних вод і гребель.

Крім того, американські чиновники повідомили, що спецслужби Росії і Китаю займаються «кіберрозвідкою» в промислових мережах для проведення майбутніх атак.

Представники військової розвідки Пентагону відмовилися коментувати отримані виданням відомості. У «лабораторії» ФСБ імені Касперського тим часом заявили, що їхні продукти «призначені для захисту від зловмисників і шкідливих загроз і не можуть бути використані для нанесення шкоди будь-якій організації або юридичній особі».

Враховуючи, що більшість інших популярних антивірусних програм є розроблена в США, як і знаменитий Google, який ще до покупки ним стартапа Skybox Imaging (дає змогу детального спостереження за поверхнею Землі), багато хто називав «всевидячим оком» великого брата (ЦРУ), то виглядає на те, що нині землянам (в нашому випадку – українцям) належить обрати, кому дозволити за собою шпигувати: ФСБ чи ЦРУ. Альтернативи немає.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Джерело

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності